Τα Emmy ψηφίζουν Διαδίκτυο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις διαστάσεις που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια η δημοφιλία της αμερικανικής τηλεόρασης, είναι λογικό ανάλογη λάμψη να συνοδεύει και τα δικά της «Οσκαρ», δηλαδή τα βραβεία Emmy. Κάθε χρόνο έχουμε και πιο πολλά εντυπωσιακά σόου, εντονότερο ανταγωνισμό, περισσότερες λαμπερές παρουσίες και βέβαια μεγαλύτερη συζήτηση γύρω από τους νικητές. Αρκετά από όλα τα παραπάνω είχε και η φετινή τελετή απονομής των Emmy, η οποία έγινε την περασμένη Κυριακή, και από μια άποψη μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν αναμφίβολα το σκοτεινό «The Handmaid’s Tale», το οποίο συγκέντρωσε τέσσερα σημαντικά βραβεία, ανάμεσά τους και εκείνο για την καλύτερη δραματική σειρά της χρονιάς. Η πραγματικά σπουδαία είδηση όμως –και εδώ κολλάει η… ιστορικότητα– είναι πως το συγκεκριμένο βραβείο δίνεται για πρώτη φορά σε σειρά παραγωγής μιας διαδικτυακής πλατφόρμας (Ηulu). Είναι φανερό πια πως τα χρόνια του ιδιότυπου μποϊκοτάζ απέναντι στο Netflix και στους υπόλοιπους «εισβολείς» του Ιντερνετ έχουν παρέλθει οριστικά. Στην κατηγορία του κορυφαίου δράματος άλλωστε, εκτός από τη νικήτρια σειρά, βρέθηκαν άλλες τέσσερις παραγωγές («Better Call Saul», «The Crown», «House of Cards», «Stranger Things») που εμπίπτουν στην κατηγορία του streaming.

Στα υπόλοιπα των βραβείων, και για να τελειώσουμε με το «The Handmaid’s Tale», σημαντική –και δικαιότατη– ήταν η επικράτηση της Ελίζαμπεθ Μος για τον Α΄ γυναικείο ρόλο, ενώ το αντίστοιχο ανδρικό βραβείο πήγε, μάλλον αναπάντεχα, στον Στέρλινγκ Κ. Μπράουν του «This Is Us». Σχετική έκπληξη, αλλά αρνητική αυτή τη φορά, ήταν η τρίτη σερί επικράτηση του «Veep» στην κατηγορία της κωμωδίας, τη στιγμή μάλιστα που φέτος υπήρχε το εμπνευσμένο «Atlanta». Στους κερδισμένους της βραδιάς ήταν ακόμα το «Big Little Lies», όπου και μόνο η συγκέντρωση τόσων μεγάλων ονομάτων (Νικόλ Κίντμαν, Ρις Γουίδερσπουν, Λόρα Ντερν κ.ά.) ήταν αρκετή για να πείσει, αλλά και το κλασικό «Saturday Night Live». Τέλος, όπως ήταν αναμενόμενο, σε μια τελετή με αρκετή πολιτική φόρτιση, τα βέλη της σάτιρας του Στίβεν Κολμπέρ στράφηκαν κυρίως κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή