Παραίτηση με καταγγελίες στην ΕΡΤ

Παραίτηση με καταγγελίες στην ΕΡΤ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραίτηση με καταγγελίες κατά του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Ο Νίκος Μιχαλίτσης, ένας εκ των συντελεστών της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, υπέβαλε την παραίτησή του χθες με επιστολή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Βασίλη Κωστόπουλο, εξαπολύοντας σκληρές κατηγορίες για «καταστροφή» της εταιρείας.

Η παραίτηση του Ν. Μιχαλίτση ήταν αναμενόμενη, καθώς ο πρώην γενικός διευθυντής Τεχνολογίας της ΕΡΤ διαφωνούσε με το σύνολο των επιλογών που έγιναν στην εταιρεία, μετά και την επιστροφή του πρώην νομικού συμβούλου της Β. Κωστόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, το καλοκαίρι του 2017.

Στη δισέλιδη παραίτησή του ο Ν. Μιχαλίτσης καταγράφει την έντονη διαφωνία του ως προς τον τρόπο που ασκεί διοίκηση στην εταιρεία ο Β. Κωστόπουλος. Κατηγορεί τον Β. Κωστόπουλο, πως έχει «υποβαθμίσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ, αφήνοντάς το χωρίς στοιχειώδη σχεδιασμό», πως έχει «ξεδοντιάσει την ΕΡΤ απομακρύνοντας ικανότατα στελέχη», πως «αδιαφορεί συστηματικά για τη διαμόρφωση στοιχειώδους επιχειρησιακού ή στρατηγικού σχεδίου» και πως «σχεδίασε αδιαφανώς και ενέκρινε αιφνιδιαστικά, χωρίς στοιειώδη διάλογο ένα εξάμβλωμα πουονόμασε “νέο Οργανόγραμμα” που γυρίζει οργανωτικά την εταιρεία­­­­ μας στον προηγούμενο αιώνα».

Αποκρουστική αισθητική

Η επίθεση κορυφώνεται με έμμεση αναφορά στην έντονη παρουσία της ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία εμφανίζεται να συνδιοικεί την εταιρεία: «Εχετε αντικαταστήσει τη θεσμική λειτουργία της ΕΡΤ με μηχανισμούς παραδιοίκησης με ποικίλα κέντρα ανεύθυνης εξουσίας, όπου κύριο ρόλο διαδραματίζουν οι εκπρόσωποι ενός λούμπεν πελατειακού “συνδικαλισμού”, με αποκρουστικό για την κοινωνία πρόσωπο και αισθητική, δυσφημώντας κάθε έννοια υγιούς και ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού που είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη οποιασδήποτε εταιρείας».

Ο πρώην γενικός διευθυντής Τεχνολογίας της ΕΡΤ, φωτογραφίζει ως συνυπεύθυνο και τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά: «Εύχομαι να ευαισθητοποιηθούν από την παραίτησή μου εκείνοι που σας τοποθέτησαν και να αποφασίσουν να βάλουν φρένο στην πολιτική αυτή», αναφέρει, αλλά υπογραμμίζει πως οι ελπίδες του είναι λιγοστές:

«Φοβάμαι ότι η έως τώρα αδιαφορία τους να εμποδίσουν τις τελευταίες καταστροφικές σας επιλογές θα μπορούσε να εκληφθεί και ως συγκατάθεση», σημειώνει αναφερόμενος στην «πολιτική ηγεσία που πήρε τη δύσκολη, σημαντική και θαρραλέα απόφαση να ανοίξει την ΕΡΤ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή