Η αγία Παρασκευή και η «μεγαλοψυχία» της ΠΟΣΠΕΡΤ

Η αγία Παρασκευή και η «μεγαλοψυχία» της ΠΟΣΠΕΡΤ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα είναι η γιορτή της αγίας Παρασκευής. Ημέρα αργίας για τους εργαζομένους της ΕΡΤ σύμφωνα με τον πρόσφατο νέο γενικό κανονισμό προσωπικού. Οπότε, όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στον νομό Αττικής, κανονικά θα γιόρταζαν την αγία Παρασκευή, που θεωρείται και προστάτιδα των ματιών.

Οπως μας πληροφόρησε, όμως, η ΠΟΣΠΕΡΤ, «οι εργαζόμενοι συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος δηλώνουν ότι αυτή τη χρονιά δεν θα κάνουν χρήση της ΝΟΜΙΜΗΣ (σ.σ. με κεφαλαία) αργίας της 26/7 και θα είναι παρόντες στις θέσεις τους προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία σε αυτή την τραγική περίπτωση έκτακτης ενημέρωσης».

Να ευχαριστήσουμε την ΠΟΣΠΕΡΤ για τη μεγαλοκαρδία της, είμαστε ευγνώμονες για την απόφασή της να εργαστεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο κοινό. Υπάρχει όμως και παρασκήνιο. Στις 24/7/18 και ενώ είχε ήδη συντελεστεί η τραγωδία στην Ανατολική Αττική, εστάλη σε όλο το προσωπικό και στις υπηρεσίες της ΕΡΤ Α.Ε., εσωτερικό έγγραφο με θέμα «Αργία αγίας Παρασκευής» και υπογραφή του διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού, που υπενθύμιζε σε όλα τα τμήματα τη νόμιμη αργία και τελείωνε με τη φράση «κατόπιν τούτου, καθορίζεται για όλο το προσωπικό που εργάζεται στον νομό Αττικής ο εορτασμός της αγίας Παρασκευής στις 26/7/2018 ως εξαιρέσιμη μέρα».

Ενα μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ, ο Γιώργος Θαλασσινός, εξέφρασε έντονα τις αντιρρήσεις του, απειλώντας ότι, αν γίνει χρήση της αργίας, θα βγάλει ανακοίνωση με την οποία θα διαχωρίζει τη θέση του. Κατόπιν τούτου, και μπροστά στον κίνδυνο να εκτεθούν ανεπανόρθωτα εκεί στην ΕΡΤ για άλλη μία φορά, το Δ.Σ. αποφάσισε τη μη εφαρμογή της αργίας για φέτος. Προτού προλάβει να το ανακοινώσει, είχε ήδη εκδώσει τη δική της «μεγαλόψυχη» ανακοίνωση η ΠΟΣΠΕΡΤ, καθώς για τους συνδικαλιστές της ΕΡΤ, οι εντυπώσεις είναι πάνω απ’ όλους και όλα. Παρόλο που ο πρόεδρός της μέχρι την τελευταία στιγμή υποστήριζε ότι η νόμιμη αργία πρέπει να ισχύσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή