Κομισιόν: Από 1,5 εκατ. ευρώ σε επτά Έλληνες ερευνητές

Κομισιόν: Από 1,5 εκατ. ευρώ σε επτά Έλληνες ερευνητές

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά Έλληνες ερευνητές συγκαταλέγονται στο «πακέτο» επιχορηγήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ΕΣΕ), όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι επιχορηγήσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας «Ορίζων 2020» και αναμένεται να βοηθήσουν τους νέους ερευνητές στην πραγματοποίηση καινοτόμων έργων σε διάφορους τομείς -από την έρευνα για εμβόλια μέχρι την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Οι 436 ερευνητές, οι οποίοι επελέγησαν από το ΕΣΕ, προέρχονται από 40 διαφορετικές χώρες και δραστηριοποιούνται σε 25 χώρες της Ε.Ε.

Τα χρηματοδοτούμενα ερευνητικά έργα εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν περίπου 2.500 θέσεις εργασίας για μεταδιδακτορικούς υπότροφους, διδακτορικούς φοιτητές και προσωπικό των ιδρυμάτων υποδοχής.

Υπενθυμίζεται ότι οι «επιχορηγήσεις» στηρίζουν μεμονωμένους άριστους ερευνητές, οι οποίοι ξεκινούν τη δική τους ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα ή πρόγραμμα.

Κάθε ερευνητής θα λάβει χρηματοδότηση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για πέντε έτη, με δυνατότητα πρόσθετης χρηματοδότησης έως 1 εκατ. ευρώ.

Η λίστα των Ελλήνων ερευνητών:

  • Θέμις Αλισσάφη, ερευνήτρια ανοσολογίας στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών
  • Καλλιόπη Αμυγδάλου, ιστορικός-αρχιτέκτων, ερευνήτρια στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ)
  • Διονύσης Αντύπας, μεταδιδακτορικός ερευνητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο Γιοχάνες Γκούτενμπεργκ-Μάιντς και στο Ινστιτούτο Helmholz της Γερμανίας.
  • Σπύρος Χατζηβασιλειάδης, αναπληρωτής καθηγητής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δανίας (απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ).
  • Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, μεταδιδακτορικός ερευνητής εφαρμοσμένης φυσικής στο Πανεπιστήμιο ‘Ααλτο της Φινλανδίας
  • Νικόλαος Κωνσταντινίδης, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Ντενί Ντιντερό (Paris 7) του Παρισιού
  • Ελένη Βρυωνίδου, ερευνήτρια σωματιδιακής φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια της Ιταλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή