Νέα ένεση ρευστότητας στις επιχειρήσεις- 3 δισ. από τη δεύτερη φάση του Ταμείου Εγγυοδοσίας

Νέα ένεση ρευστότητας στις επιχειρήσεις- 3 δισ. από τη δεύτερη φάση του Ταμείου Εγγυοδοσίας

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έναρξη της δεύτερης φάσης του Ταμείου Εγγυοδοσίας μέσω του οποίου θα δοθούν 3 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα αναφερόμενος στα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο έκανε λόγο για «επιτυχία δεδομένων των συνθηκών». 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως συνολικά η παγκόσμια οικονομία βίωσε το δεύτερο τρίμηνο τη βαθύτερη ύφεση στην μεταπολεμική ιστορία, ενώ το -15,2% για το ελληνικό ΑΕΠ ήταν πολύ κοντά στον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Πρόσθεσε δε ότι η επίδοση του πρώτου τριμήνου (-0,5% σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία) ήταν εκ των καλύτερων στην ένωση. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπενθύμισε ότι η πρόβλεψη του ΔΝΤ για την Ελλάδα έκανε λόγο για ύφεση της τάξης του 24% με 25% το δεύτερο τρίμηνο και σχολίασε: «Η διαφορά αυτή των 10 μονάδων οφείλεται στα μέτρα στήριξης, που έλαβε η κυβέρνηση και ανέστρεψαν σε έναν βαθμό τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας». 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή