Συμφωνία «μαμούθ» Verizon – Samsung για το 5G

Συμφωνία «μαμούθ» Verizon – Samsung για το 5G

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμβόλαιο συνεργασίας με τη Verizon Communications υπέγραψε η Samsung Electronics, η οποία επιδιώκει να πραγματοποιήσει γερό «μπάσιμο» στην αμερικανική αγορά του 5G.

Η συμφωνία θα «τρέχει» έως τα τέλη του 2025 και κατά κύριο λόγο θα αφορά το δίκτυο υποδομών 5G, όπως και την εγκατάσταση και συντήρηση του.

Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», το deal, αξίας 6,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναμένεται να ενισχύσει την αξιοπιστία της νοτιοκορεάτικης εταιρείας στο πεδίο του 5G, χάρη στο ήδη εγκατεστημένο και αναπτυγμένο δίκτυο της Verizon.

Μάλιστα, η υιοθέτηση της πέμπτης-γενιάς τεχνολογίας ενδεχομένως να αποδειχθεί ιδιαιτέρως σημαντική για την Samsung στις ΗΠΑ, όπου η «ανταγωνίστρια» Apple αναμένεται να «εισαγάγει» το πρώτο τηλέφωνο με δίκτυο 5G.

Σε κάθε περίπτωση, η μετάβαση στα νέας-γενιάς κινητά τηλέφωνα φαίνεται ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά τους τελευταίους μήνες, λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία καθιστά σκεπτικούς και φειδωλούς τους «παίχτες» της παγκόσμιας αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, σε διεθνές επίπεδο, η Samsung διαθέτει το 13% του μεριδίου αγοράς στον κλάδο του 5G, πίσω από την κινεζική Huawei και τις ευρωπαϊκές Ericsson και Nokia.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή