Στην Αρχαία Ολυμπία το πρώτο «Olympia Forum»

Στην Αρχαία Ολυμπία το πρώτο «Olympia Forum»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αρχαία Ολυμπία, από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί το πρώτο «Olympia Forum», το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και της εφημερίδας «Πατρίς».

Στο επίκεντρο του φόρουμ θα τεθούν η περιφερειακή διακυβέρνηση, το πρόγραμμα «Επόμενης Γενιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης», το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τις τοπικές αυτοδιοικήσεις, η κυκλική οικονομία, η ψηφιοποίηση στις περιφέρειες, θέματα πολιτισμού και τοπικής αυτοδιοίκησης, ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός για τη βιομηχανία, τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη, καθώς και θέματα που αφορούν τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και την απολιγνιτοποίηση.

Λόγω των ειδικών συνθηκών του κορωνοϊού, το συνέδριο θα είναι υβριδικό, συνδυάζοντας τη διαδικτυακή συμμετοχή των καλεσμένων με τις ζωντανές συζητήσεις, στις οποίες θα δίνουν το «παρών» έως 50 άτομα.

Όσον αφορά τους ομιλητές του «Olympia Forum», στο βήμα θα βρεθούν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως οι κ.κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, Χρήστος Σταϊκούρας, Κώστας, Καραμανλής, Μάκης Βορίδης, Λίνα Μενδώνη, Χάρης Θεοχάρης.

Επίσης, το «παρών» θα δώσουν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όραμα των οργανωτών του «Olympia Forum» είναι η θεσμοθέτηση ενός ετήσιου -μοναδικού στο είδος του- Συνεδρίου και η εξέλιξή του σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή εκδήλωση, που θα συνδράμει στην οικονομική, επιχειρηματική, τεχνολογική και πολιτιστική ανάπτυξη των 13 Περιφερειών της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή