ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπό ισχυρή πίεση η μετοχή της EasyJet

ypo-ischyri-piesi-i-metochi-tis-easyjet-561070090

H απόφαση της Βρετανίας να επεκτείνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, θέτοντας μεταξύ άλλων σε καθεστώς καραντίνας όσους επιστρέφουν από επτά ελληνικά νησιά, προκαλεί νέες αναταράξεις στους αερομεταφορείς. 

Στο στόχαστρο έχει βρεθεί σήμερα η αεροπορική εταιρεία φθηνού κόστους EasyJet με τη μετοχή της να κάνει προς στιγμήν «βουτιά» έως και 8,2% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. 

H εταιρεία σχεδίαζε να πραγματοποιήσει πτήσεις στο 40% της δυναμικότητάς της στο τρέχον τέταρτο τρίμηνο, αλλά μετά τις νέες αποφάσεις της βρετανικής κιυβέρνησης υπολογίζει ότι θα κινηθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα. 

Παράλληλα η EasyJet εγκατέλειψε την εκτίμηση για μικρότερες ζημίες στο τρέχον τρίμηνο σε σχέση με το διάστημα Απριλίου- Ιουνίου, όταν ήρθε αντιμέτωπη με απώλειες 324 εκατ. στερλινών, καθώς η πανδημία καθήλωσε μεγάλο μέρος του στόλου της. Δεν πρόκειται να δώσει εκτιμήσεις για το νέο οικονομικό έτος, που ανοίγει τον επόμενο μήνα.

Από τις αρχές του έτους η μετοχή της EasyJet καταγράφει απώλειες 58%, με τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να περιορίζεται έτσι στα 2,73 δισ. στερλίνες. 

Πηγή: Bloomberg