Υπό ισχυρή πίεση η μετοχή της EasyJet

Υπό ισχυρή πίεση η μετοχή της EasyJet

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H απόφαση της Βρετανίας να επεκτείνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, θέτοντας μεταξύ άλλων σε καθεστώς καραντίνας όσους επιστρέφουν από επτά ελληνικά νησιά, προκαλεί νέες αναταράξεις στους αερομεταφορείς. 

Στο στόχαστρο έχει βρεθεί σήμερα η αεροπορική εταιρεία φθηνού κόστους EasyJet με τη μετοχή της να κάνει προς στιγμήν «βουτιά» έως και 8,2% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. 

H εταιρεία σχεδίαζε να πραγματοποιήσει πτήσεις στο 40% της δυναμικότητάς της στο τρέχον τέταρτο τρίμηνο, αλλά μετά τις νέες αποφάσεις της βρετανικής κιυβέρνησης υπολογίζει ότι θα κινηθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα. 

Παράλληλα η EasyJet εγκατέλειψε την εκτίμηση για μικρότερες ζημίες στο τρέχον τρίμηνο σε σχέση με το διάστημα Απριλίου- Ιουνίου, όταν ήρθε αντιμέτωπη με απώλειες 324 εκατ. στερλινών, καθώς η πανδημία καθήλωσε μεγάλο μέρος του στόλου της. Δεν πρόκειται να δώσει εκτιμήσεις για το νέο οικονομικό έτος, που ανοίγει τον επόμενο μήνα.

Από τις αρχές του έτους η μετοχή της EasyJet καταγράφει απώλειες 58%, με τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να περιορίζεται έτσι στα 2,73 δισ. στερλίνες. 

Πηγή: Bloomberg 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή