Νέες αναταράξεις στη Wall Street – Βουτιά 15% στη μετοχή της Tesla

Νέες αναταράξεις στη Wall Street – Βουτιά 15% στη μετοχή της Tesla

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έντονες αναταράξεις -για ακόμη μία ημέρα- καταγράφονται στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης της Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να παραμένει υπό πίεση και τους επενδυτές να αναζητούν ασφαλέστερα καταφύγια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με το εναρκτήριο «χτύπημα» του κουδουνιού του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε απώλειες 316 μονάδων, χάνοντας το 2,84% της αξίας του και υποχωρώντας στις 10.989 μονάδες. Την ίδια ώρα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει σχεδόν 400 μονάδες (απώλειες 1,42%) και διαμορφώνεται στις 27.732 μονάδες, ενώ ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημειώνει απώλειες κατά 2%, διολισθαίνοντας στις 3.359 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το sell-off στον τεχνολογικό τομέα, ο οποίος συμπαρασέρνει και τους υπόλοιπους κλάδους, οφείλεται στη «διόρθωση» των αγορών, καθώς τους προηγούμενες μήνες οι τεχνολογικές εταιρείες είχαν παρουσιάσει διψήφια άνοδο, αγνοώντας πλήρως τις δυσμενείς συνθήκες που είχαν καλλιεργηθεί λόγω του κορωνοϊού.

Αναλυτές, μάλιστα, οι οποίοι μίλησαν στο πρακτορείο CNBC, εξηγούν ότι η αποτίμηση των τεχνολογικών εταιρειών είχε φθάσει σε μη βιώσιμα επίπεδα και ότι η «διόρθωση» ήταν θέμα χρόνου. Άλλωστε, από τον Μάρτιο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, ο δείκτης Nasdaq είχε καταγράψει άλμα άνω του 70%.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, στο ταμπλό της Wall Street ξεχωρίζει η «βουτιά» κατά 15,5% της μετοχής της Tesla, καθώς το βράδυ της Δευτέρας ο S&P Dow Jones Indices αποφάσισε να μην συμπεριλάβει τη μετοχή της εταιρείας στον δείκτη S&P 500 και να παραμείνει στον δείκτη Nasdaq. Σφυροκόπημα όμως, δέχονται και οι υπόλοιπες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Facebook, η Amazon, η Netflix και η Alphabet, οι οποίες καταγράφουν απώλειες άνω του 3%.

Την ίδια ώρα, υπό το βάρος του αμερικανικού τεχνολογικού κλάδου, απώλειες σημειώνονται και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 1,60%, ο βρετανικός FTSE 100 κατά 1%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 2%, ο ιταλικός FTSE MIB κατά 2,50% και ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κατά 1,80%

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή