Forthnet: Ολοκληρώθηκε και τυπικά το deal με την United Group

Forthnet: Ολοκληρώθηκε και τυπικά το deal με την United Group

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών ανάμεσα στις πιστώτριες τράπεζες και την United Group, η οποία αφορά το μέλλον της Forthnet, ανακοίνωσε η διοίκηση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Πρόκειται για τις Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Attica Bank, οι οποίες από κοινού κατείχαν μέχρι πρότινος το 36% των μετοχών της Forthnet. Το συγκεκριμένο μερίδιο πλέον βρίσκεται στα «χέρια» της United Group, η οποία κλήθηκε να καταβάλει το ποσό των 45 εκατ. ευρώ.

Η είσοδος της United στην Forthnet δημιουργεί νέα δεδομένα στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες, καθώς η πρώτη διαθέτει ισχυρή τεχνογνωσία και κεφαλαιακή επάρκεια, δύο παράμετροι στις οποίες η Forthnet υστερούσε δραματικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η BC Partners, μητρική εταιρεία της United πριν λίγους μήνες είχε ενδιαφερθεί και για την Wind Hellas. 

Η ανακοίνωση της Forthnet

Σε συνέχεια της από 2 Σεπτεμβρίου 2020 ανακοίνωσης, αναφορικά με την αναμενόμενη ολοκλήρωση της συναλλαγής μεταξύ των Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Attica Bank (οι «Πωλητές» και, ο καθένας, ο «Πωλητής») και του Ομίλου United (ο «Αγοραστής» και, μαζί με τους Πωλητές, τα «Συμβαλλόμενα Μέρη»), η Forthnet A.E. ενημερώθηκε περαιτέρω από τον Αγοραστή ότι «η ολοκλήρωση έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου 2020, όπως είχε προηγουμένως προγραμματιστεί και ανακοινωθεί». Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς (MAR) και την παράγραφο 4.1.3.6. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή