ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπόθεση Folli Follie: Σήμερα οι απολογίες της οικογένειας Κουτσολιούτσου

ypothesi-folli-follie-simera-oi-apologies-tis-oikogeneias-koytsolioytsoy-561071284

Ενώπιον της ανακρίτριας αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, για την πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie. 

Οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος βαρύνονται με τις κατηγορίες της απάτης εις βάρος του επενδυτικού κοινού, χειραγώγησης της αγοράς, ξεπλύματος μαύρου χρήματος, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφίας. Η Καίτη Κουτσολιούτσου καλείται να απολογηθεί για τρία κακουργήματα: απάτη, ξέπλυμα χρήματος και χειραγώγηση.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε ακόμη 27 πρόσωπα, στελέχη της εταιρείας το επίδικο διάστημα, ενώ οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους, έχουν απολογηθεί στην ανακρίτρια και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων. Ο κύκλος των απολογιών κλείνει έτσι σήμερα και κρίνεται πια η δικαστική τύχη της οικογένειας, που είδε την άνοιξη του 2018 να διαλύεται ο μύθος του «success story». 

Να θυμίσουμε ότι όλα άρχισαν με μία έκθεση- κόλαφο του αμερικανικού fund QCM, το οποίο και αμφισβητούσε ευθέως τα μεγέθη της εταιρείας για την παρουσία της και τα έσοδα στην Ασία. Αρχικά η Folli Follie αρνήθηκε τις κατηγορίες, ωστόσο το πόρισμα της Alvarez & Marsal ήρθε ουσιαστικά να δικαιώσει το fund, αλλά και να δώσει το λόγο στη Δικαιοσύνη.