Κλείνουν τα ξενοδοχεία στην Κρήτη

Κλείνουν τα ξενοδοχεία στην Κρήτη

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη πλειονότητα των ξενοδοχείων της Κρήτης που συνεργάζονται με βρετανικά τουριστικά γραφεία θα κλείσουν μετά την απόφαση των βρετανικών Αρχών να επιβάλλουν 14ήμερη καραντίνα για όσους επιστρέφουν από 7 ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων και η Μεγαλόνησος. Οι Βρετανοί τουρίστες ξεπέρασαν φέτος τον Αύγουστο και τους Γερμανούς στην Κρήτη, γεμίζοντας έως και κατά 70% ξενοδοχεία συνεργαζόμενα με την TUI, καθώς και άλλους, μικρότερους tour operators. «Το μεσημέρι της Δευτέρας αρχίσαμε να βλέπουμε τον ένα μετά τον άλλο tour operator, αρχής γενομένης από την TUI, να αποκλείει την Κρήτη από τις επόμενες πτήσεις που είχαν προγραμματισθεί από το πρωί της Τρίτης», είπε στην «Κ» κυβερνητική πηγή. Αργότερα ακολούθησε η βρετανική κυβέρνηση. Πηγή της Περιφέρειας Κρήτης ανέφερε στην «Κ» πως φαίνεται ότι οι βρετανικές Αρχές συνέδεσαν τα κρούσματα «με τουρίστες που βρίσκονταν σε ξενοδοχεία γύρω από τα Μάλια». Και οι ολλανδικές Αρχές συνδέουν την απόφασή τους να «κλείσουν» την Κρήτη, επιβάλλοντας με την επιστροφή στις Κάτω Χώρες 10ήμερη καραντίνα, με τη συγκεκριμένη περιοχή του νησιού, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις τοπικές Αρχές, παρά το γεγονός ότι τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού είχαν μειωθεί τις τελευταίες μέρες στο κέντρο των Χανίων και του Ηρακλείου, η Χερσόνησος, η Σταλίδα και τα Μάλια έδιναν σταθερά θετικά κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί στο παράδοξο αποτέλεσμα το κερδισμένο από τη φετινή σεζόν Ηράκλειο να δεχθεί από την απόφαση των βρετανικών και ολλανδικών Αρχών μεγαλύτερο πλήγμα από τα Χανιά, που δούλευαν με χαμηλότερη πληρότητα μέσα στη σεζόν. Τα ξενοδοχεία στα Χανιά, πριν από την απόφαση των ολλανδικών Αρχών, είχαν αποφασίσει να μείνουν ανοιχτά περιμένοντας μια νέα θετική απόφαση των βρετανικών Αρχών σε 10 ημέρες, τη μεθεπόμενη Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου. «Η απόφαση των Ολλανδών μάς αποτέλειωσε», είπε στην «Κ» επιχειρηματίας στον Πλατανιά. «Δεν θα αντέξουμε μόνο με τους Δανούς, τους Γάλλους και τους Βέλγους να κρατήσουμε τα ξενοδοχεία μας ανοιχτά μέχρι να επανεξετάσουν την απόφασή τους οι Βρετανοί».

Τα αεροπλάνα που έφθασαν χθες στο Ηράκλειο και είχαν μισθωθεί ή ανήκαν σε Βρετανούς tour operators ήταν άδεια και ήρθαν μόνο για να πάρουν τουρίστες που συνωστίζονταν για να αναχωρήσουν για το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να αποφύγουν την καραντίνα. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Βρετανία και η Ολλανδία επέβαλαν την τοπική επιλογή, αποκλείοντας όχι μια ολόκληρη χώρα, αλλά περιοχές της. «Το ίδιο είχε συμβεί προηγουμένως με την Καταλωνία, τις Βαλεαρίδες και περιοχές της Κροατίας», είπε στην «Κ» κυβερνητική πηγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή