Μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Μάιο

Μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Μάιο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιορίστηκαν οι νέες οφειλές προς την εφορία και ευρύτερα το Δημόσιο τόσο τον Μάιο όσο και στο σύνολο του πρώτου πενταμήνου του έτους.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές μειώθηκαν κατά 59,14% στα 96 εκατ. ευρώ από 235 εκατ. ευρώ πέρυσι. Στο πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου ήταν μειωμένες κατά 19,29% στα 2,531 δισ. ευρώ έναντι 3,136 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο τον Μάιο διαμορφώθηκε στα 105,457 δισ. ευρώ έναντι 105,639 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, τον Απρίλιο (μείωση 0,17%). Απο αυτές το ποσό των 22,217 δισ. ευρώ θεωρείται ανεπίδεκτο είσπραξης με αποτέλεσμα το πραγματικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο να ανέρχεται σε 83,240 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι σημαντική συμβολή στην μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο στο συγκεκριμένο διάστημα είχε η αναστολή πληρωμών και τα κίνητρα καταβολής των φόρων που ελήφθησαν στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την στήριξη των πληττόμενων απο τον κορονοικό και της οικονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή