«Βουτιά» της μετοχής της easyJet μετά τις περικοπές πτήσεων

«Βουτιά» της μετοχής της easyJet μετά τις περικοπές πτήσεων

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απώλειες έως και 8,2% είχε σημειώσει στην αρχή της χθεσινής συνεδρίαση στο Λονδίνο η τιμή της μετοχής της βρετανικής easyJet, αφού οι τελευταίες περικοπές σε διεθνή ταξίδια, που αποφάσισε το Λονδίνο, την ανάγκασαν και πάλι να περιορίσει το πρόγραμμα των πτήσεών της. Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη αεροπορική χαμηλού κόστους στη Βρετανία, που σχεδίαζε να πετάει με το 40% της κανονικής της δυναμικότητας κατά το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αποφάσισε να μειώσει κι άλλο το μεταφορικό της έργο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες είναι συνώνυμες με δημοφιλείς προορισμούς της, τα κρούσματα του κορωνοϊού δείχνουν αυξητικές τάσεις. Μεταξύ αυτών είναι αγαπημένες χώρες διακοπών για τους Βρετανούς όπως η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ισπανία.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ανακοίνωσε χθες την επιβολή καραντίνας 14 ημερών σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από επτά ελληνικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κρήτη. Παράλληλα, η easyJet μείωσε τις προβλέψεις της για μικρότερες ζημίες το δ΄ τρίμηνο σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του έτους, οπότε και εμφάνισε ζημία 324 εκατ. στερλινών. «Η ζήτηση αναμένεται να επηρεαστεί περισσότερο, οπότε εκτιμούμε πως θα είναι χαμηλότερη από την αρχική μας πρόβλεψη και αυτό θα αποτυπωθεί στα έσοδά μας», ανέφερε, εν κατακλείδι, ο διευθύνων σύμβουλός της, Γιόχαν Λούντγκρεν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή