«Γέφυρα»: Πάνω από 60.000 αιτήσεις σ’ έναν μήνα

«Γέφυρα»: Πάνω από 60.000 αιτήσεις σ’ έναν μήνα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 60.000 αιτήσεις έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα «Γέφυρα», το οποίο αποσκοπεί στην προστασία όσων δανειοληπτών επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού και είχαν υποθήκη ή προσημείωση την α’ κατοικία τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, τα οποία παρουσίασε ο γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, διαπιστώνεται ισχυρό ενδιαφέρον από τους δανειολήπτες, παρότι έχει μεσολαβήσει μόλις ένας μήνας από την ψήφιση του προγράμματος.

Η «Γέφυρα» θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Σεπτεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και νέος γύρος αιτήσεων τους επόμενους μήνες.

Στο πρόγραμμα δύνανται να υπαχθούν όλα τα δάνεια που έχουν συναφθεί προ υγειονομικής κρίσης, με υποθήκη την πρώτη κατοικία, υπό την προϋπόθεση ότι ο δανειολήπτης έχει αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία.

Οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, θα λάβουν κρατική επιδότηση για την αποπληρωμή της δανειακής σύμβασης για συνολικά 9 μήνες. Ειδικότερα:

– Η συνεισφορά του Δημοσίου για την υποστήριξη των πληγέντων πολιτών που έχουν ενήμερα δάνεια, ανέρχεται στο 90% της μηνιαίας δόσης και μέχρι του ποσού των 600 ευρώ, ανά πιστωτή, για το πρώτο τρίμηνο. Στο δεύτερο τρίμηνο η συνεισφορά ανέρχεται στο 80% της μηνιαίας δόσης και στο τρίτο τρίμηνο στο 70%.

– Για όσους έχουν δάνεια σε καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, η συνεισφορά ανέρχεται στο 80% της μηνιαίας δόσης και μέχρι του ποσού των 500 ευρώ, ανά πιστωτή, για το α’ τρίμηνο. Στο β’ τρίμηνο η συνεισφορά ανέρχεται στο 70% της μηνιαίας δόσης και στο γ’ τρίμηνο στο 60%.

– Στα δάνεια με καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών, η επιδότηση ανέρχεται στο 60% της μηνιαίας δόσης και μέχρι του ποσού των 300 ευρώ, ανά πιστωτή, για το πρώτο τρίμηνο. Στο δεύτερο τρίμηνο η συνεισφορά ανέρχεται στο 50% της μηνιαίας δόσης και στο τρίτο τρίμηνο στο 30%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή