Έντονες αναταράξεις στη SoftBank – Απώλειες 12 δισ. δολαρίων σε τρεις ημέρες

Έντονες αναταράξεις στη SoftBank – Απώλειες 12 δισ. δολαρίων σε τρεις ημέρες

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτεταμένες απώλειες καταγράφει η μετοχή της SoftBank στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, έχοντας χάσει από την αρχή της εβδομάδας πάνω από 12 δισεκατομμύρια δολάρια, εν μέσω των ανησυχιών για την επενδυτική στρατηγική της ιαπωνικής εταιρείας.

Σήμερα, η μετοχή απώλεσε το 3% της αξίας της, με την κεφαλαιοποίηση να συρρικνώνεται στα 11,9 τρισεκατομμύρια γεν (112,1 δισ. δολάρια) έναντι 13,2 τρισ. δολαρίων (124,4 δισ. δολαρίων) την περασμένη Παρασκευή.

Η συνεχής «απαξίωση» της ιαπωνικής μετοχής έρχεται ως συνέχεια δημοσιεύματος των Financial Times, περί «περίεργης» αγοράς παραγώγων αμερικανικών μετοχών, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, μία κίνηση η οποία πυροδότησε το πρότερο ράλι στη Wall Street.

Σύμφωνα με πηγή, την οποία επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, οι μαζικές αγορές αφορούσαν τις τεχνολογικές μετοχές των Tesla, Amazon, Microsoft και Netflix, οι οποίες το προηγούμενο διάστημα είχαν εκτιναχθεί σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, και ενώ οι αποτιμήσεις των τεχνολογικών μετοχών είχαν φθάσει σε μη βιώσιμα επίπεδα, καταγράφεται σημαντική διόρθωση στους δείκτες, με τον δείκτη Nasdaq της Wall Street να «βουλιάζει» κατά 10% σε διάστημα τριών ημερών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή