ΑΓΟΡΕΣ

Έλον Μασκ: Πώς έχασε 16,6 δισ. δολάρια σε μόλις μία ημέρα

Έλον Μασκ: Πώς έχασε 16,6 δισ. δολάρια σε μόλις μία ημέρα

Οι τελευταίες ημέρες δεν είναι και οι καλύτερες για τους μετόχους των τεχνολογικών εταιρειών της Wall Street. Κι αυτό, διότι ο κλάδος έχει απωλέσει το 10% της αξίας του μέσα σε λίγες ημέρες, υπό τον φόβο της δημιουργίας «φούσκας».

Ανάμεσα στους μεγάλους χαμένους συγκαταλέγεται και η Tesla, με τον ιδρυτή και επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας να χάνει –μόνο την Τρίτη- το ποσό των 16,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται μάλιστα για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στην ιστορία του Bloomberg Billionaires Index, δηλαδή του δείκτη των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Την ίδια ημέρα, η μετοχή της Tesla κατακρημνίστηκε κατά 21%, με τις απώλειες να αποδίδονται αφενός στις καθοδικές πιέσεις του τεχνολογικού τομέα, αφετέρου στην απόφαση της  S&P Dow Jones Indices να μην συμπεριλάβει τη μετοχή της εταιρείας στον δείκτη S&P 500.

Ως αποτέλεσμα, η συνολική περιουσία του Έλον Μασκ περιορίστηκε στα 82,3 δισεκατομμύρια δολάρια, με τον ίδιο να διολισθαίνει στην 5η θέση της λίστας του Bloomberg με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Υπενθυμίζεται ότι ο εκτελεστικός διευθυντής της Tesla εισήλθε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων μόλις τον περασμένο μήνα, χάρη στο ράλι 500% της μετοχής της αυτοκινητοβιομηχανίας από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2020..

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη, πάντως, είναι αρκετά συνηθισμένοι στις απότομες αλλαγές των περιουσιακών τους στοιχείων, καθώς εμπλέκονται διαρκώς σε μαζικές αγοροπωλησίες μετοχών. Για παράδειγμα, την Τρίτη, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon έχασε 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Ζον Σανσάν της Nongfu Spring αύξησε την περιουσία του κατά 30 δισεκατομμύρια δολάρια, αποτελώντας τον τρίτο πλουσιότερο άνθρωπο στην Κίνα.