ΔΝΤ: Να μην αποσυρθούν τα μέτρα στήριξης της οικονομίας

ΔΝΤ: Να μην αποσυρθούν τα μέτρα στήριξης της οικονομίας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προειδοποίηση ότι η κρίση του κορωνοϊού είναι «μακριά από το να τελειώσει» απηύθυναν η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, και η επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού, Γκίτα Γκοπίνατ, σε κοινή ανάλυση που δημοσίευσαν στο περιοδικό «Foreign Policy».

«Η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη και άνιση ανάμεσα στις περιοχές και τους τομείς της οικονομίας. Για να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχιστεί, είναι απαραίτητο η υποστήριξη που παρέχεται να μην αποσυρθεί πρόωρα» υποστήριξαν, μεταξύ άλλων.

Μέχρι στιγμής, η πανδημία του κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 900.000 ανθρώπους, με το κόστος της κρίσης, σύμφωνα με το ΔΝΤ, να φθάνει στα 12 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το τέλος του 2021. Μάλιστα, το Ταμείο έχει ήδη παράσχει έκτακτη χρηματοδότηση σε 75 χώρες του πλανήτη.

Στο πλαίσιο αυτό, Γκεοργκίεβα και Γκοπίνατ αξίωσαν την περαιτέρω στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, την αντιμετώπιση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, καθώς και την αντιστροφή της αυξανόμενης ανισότητας. Τόνισαν δε, την ανάγκη μίας διεθνούς συνεργασίας, προκειμένου η κρίση του κορωνοϊού να φθάσει στο τέλος της.

Αυτό, όπως εξήγησαν τέλος, προϋποθέτει την παγκόσμια συνεργασία για τη διασφάλιση της έγκαιρης παραγωγής και της ισότιμης διανομής του εμβολίου, ανεξάρτητα των οικονομικών μέσων της κάθε χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή