Μέσα στις επόμενες ημέρες τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο Τaxisnet

Μέσα στις επόμενες ημέρες τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο Τaxisnet

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ερχόμενη Δευτέρα (δεν αποκλείεται και το Σαββατοκύριακο) αναμένεται να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ για 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, με την πρώτη δόση να πληρώνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οσοι δεν είχαν καμία αλλαγή στην περιουσιακή τους κατάσταση θα πληρώσουν ακριβώς τα ίδια ποσά που κατέβαλαν και το 2019. Οσοι απέκτησαν ή πούλησαν ακίνητο εντός του 2019 θα δουν το νέο ποσό του φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν ενώ για πάνω από 1 εκατομμύριο φορολογουμένους η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα δείξει και φέτος μισό φόρο ή πλήρη απαλλαγή καθώς συνεχίζουν να ισχύουν η έκπτωση του 50% και η πλήρης απαλλαγή υπό προϋποθέσεις.

Σημειώνεται ότι όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχασαν εισοδήματα από την υποχρεωτική μείωση του ενοικίου κατά 40% θα δουν ότι το εκκαθαριστικό τους θα είναι μειωμένο. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση θα καλύψει το 30% των απωλειών που είχαν ή συνεχίζουν να έχουν. Σε ορισμένους φορολογουμένους η κάλυψη των απωλειών πραγματοποιήθηκε εν όλω ή εν μέρει με τον φόρο εισοδήματος. Για όσους συνεχίζουν να έχουν απώλειες η ΑΑΔΕ θα τροποποιεί τις δόσεις των δικαιούχων μειώνοντας τα σχετικά ποσά που πρέπει να καταβληθούν.

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί φέτος σε έξι μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να εξοφλείται έως τις 30 Σεπτεμβρίου και την τελευταία έως τις 26 Φεβρουαρίου, ενώ για άλλη μία χρονιά απαλλάσσονται από τον συμπληρωματικό φόρο τα αγροτεμάχια και τα οικόπεδα εκτός σχεδίου πόλης και οικισμού. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν στο φετινό εκκαθαριστικό τις ίδιες μειώσεις του φόρου που ίσχυαν το 2019, οι οποίες ανάλογα με την αξία της ακίνητης περιουσίας είναι:

• 30% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 60.000 ευρώ.
• 27% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 70.000 ευρώ.
• 25% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 80.000 ευρώ.
• 20% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 1.000.000 ευρώ και
• 10% για αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1.000.000 ευρώ.

Yπολογίζεται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν έκπτωση 50% ή και πλήρη απαλλαγή από τον φόρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή