ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα στήριξης μικρής λιανικής από την «Παπαστράτος»

programma-stirixis-mikris-lianikis-apo-tin-papastratos-561073120

Την έναρξη του προγράμματος «Συνεχίζουμε μαζί» ανακοίνωσε η «Παπαστράτος» με σκοπό τη στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μικρής λιανικής (περίπτερα, καταστήματα ψιλικών). Η στήριξη αυτή πραγματοποιείται με την παροχή ρευστότητας ύψους έως 10 εκατ. ευρώ μέσω άτοκων πιστώσεων.

Οι άξονες του συγκεκριμένου προγράμματος ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Ζάππειο και στόχος του είναι να συμβάλει στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του συγκεκριμένου κλάδου. Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η «Παπαστράτος» ανέθεσε στην εταιρεία Deloitte την εκπόνηση μελέτης αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στη μικρή λιανική, καθώς και τους βασικούς πυλώνες στήριξης των επιχειρήσεων.

Με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης προχώρησε στον σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης του κλάδου, το οποίο στηρίζεται σε τρεις άξονες: άμεση ενίσχυση ρευστότητας, μείωση λειτουργικού κόστους και εκσυγχρονισμός της μικρής λιανικής.