Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Έως 21/09 οι αιτήσεις στον τρίτο γύρο

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Έως 21/09 οι αιτήσεις στον τρίτο γύρο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δηλαδή έως τις 21 Σεπτεμβρίου, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις για τον τρίτο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής. 

Αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBysinessSupport» μπορούν να υποβάλλουν ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής (με ταμειακή μηχανή) συμπεριλαμβανομένων των ατομικών και των μη κερδοσκοπικών υποκείμενων σε ΦΠΑ, οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και λειτουργούν νομίμως, ανεξαρτήτως ΚΑΔ.

Με την απόφαση επιβεβαιώνεται ότι στον τρίτο γύρο έχουν δικαίωμα συμμετοχής και εταιρείες χωρίς ταμειακή μηχανή, συγκεκριμένων όμως ΚΑΔ, που εστιάζουν στον τουρισμό, την εστίαση και το εμπόριο. Για τις ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν κανένα εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Αυγούστου 2020 και δεν διαθέτουν ταμειακή μηχανή περιγράφονται συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως το να έχουν ενεργό κύριο ΚΑΔ στις 20.03.2020. Αίτηση μπορούν επίσης να υποβάλλουν δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης και οργανισμοί λιμένων. 

Αντιθέτως από τον τρίτο γύρο εξαιρούνται επιχειρήσεις που απασχολούσαν περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Αυγούστου 2020, επιχειρήσεις σε αδράνεια από τον Απρίλιο του 2019, ΝΠΔΔ και ΝΠΔΙ που είναι αμιγώς δημοτικές, διαδημοτικές, διακοινοτικές, διανομαρχιακές, κοινοτικές και νομαρχιακές επιχειρήσεις, δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις, δημοτικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Δεν έχουν επίσης δικαίωμα συμμετοχής οι ενώσεις προσώπων διαχείρισης κτιρίων, οι επιτροπές εράνων, διεθνείς οργανισμοί και πολιτικά κόμματα.

Σημειώνεται ότι για τους μήνες Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο 2020, οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως τύπου τηρούμενων βιβλίων, συμπληρώνουν τον κύκλο εργασιών ΦΠΑ ή τα ακαθάριστα έσοδα κάθε μήνα, κατά περίπτωση, από την τρίτη μέχρι τη δέκατη ημέρα του επόμενου μήνα.
Τα ανωτέρω στοιχεία που συμπληρώνονται από την επιχείρηση, επαληθεύονται από τις δηλώσεις ΦΠΑ και Εισοδήματος, στις αντίστοιχες φορολογικές χρήσεις, όταν αυτές υποβληθούν. 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την απόφαση εδώ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή