H Τζέιν Φρέιζερ νέα CEO της Citigroup

H Τζέιν Φρέιζερ νέα CEO της Citigroup

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αμερικανικός κολοσσός στην παροχή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Citigroup επέλεξε την Τζέιν Φρέιζερ ως την πρώτη διευθύνουσα σύμβουλο στην ιστορία του, η οποία θα διαδεχθεί τον Μάικ Κόρμπατ. Ο τελευταίος συνταξιοδοτείται τον Φεβρουάριο του προσεχούς έτους, ολοκληρώνοντας μια θητεία άνω των οκτώ ετών στον όμιλο. Η νέα επικεφαλής ήδη είχε αναλάβει από το 2019 χρέη προέδρου της Citigroup και, μετά την απόφαση να αναλάβει τα ηνία, θα ενταχθεί απευθείας στο δυναμικό του διοικητικού συμβουλίου. Από μέρους του ο απερχόμενος συνέβαλε ώστε η Citigroup να ορθοποδήσει μετά την κρίση του 2008, όταν είχε σχεδόν καταρρεύσει, να σμικρυνθεί σε μέγεθος και να επανέλθει στην κερδοφορία. Σήμερα έχει να αντιμετωπίσει ακόμη μία αντίξοη συνθήκη, αυτή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Σκωτσέζα Τζέιν Φρέιζερ έχει στόχο να βελτιώσει τις αποδόσεις επί των κεφαλαίων, οι οποίες υστερούν έναντι της κορυφαίας ανταγωνίστριας JPMorgan Chase, αλλά και να εκμεταλλευθεί το παγκοσμίου βεληνεκούς δίκτυο της τραπέζης σε έναν κόσμο που αναδιπλώνεται, υψώνει εμπόδια για το διεθνές εμπόριο και επιλέγει τον προστατευτισμό. Σύμφωνα με το Bloomberg, η νέα διευθύνουσα εισήλθε προς 16 ετών στον όμιλο της Citigroup και έκτοτε προήχθη σε διευθύντρια του αναπτυσσόμενου κλάδου λιανικών δραστηριοτήτων. Είχε και προηγουμένως αναλάβει θέσεις ευθύνης στο πεδίο των δραστηριοτήτων της Citigroup στη Λατινική Αμερική, καθώς και στην ιδιωτική τραπεζική. Οπως εν κατακλείδι αναφέρει ο Μ. Κόρμπατ, «έχουμε πλέον ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό του ομίλου μετά τη φάση της χρηματοπιστωτικής κρίσης, από την οποία εξήλθε πιο απλός, πιο δυνατός και πιο ασφαλής και, τώρα πλέον, είναι η σωστή στιγμή η διάδοχός μου να τον οδηγήσει στα επόμενα βήματα προόδου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή