ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Goldman Sachs: Ανάπτυξη… 35% στις ΗΠΑ το γ’ τρίμηνο

goldman-sachs-anaptyxi-35-stis-ipa-to-g-trimino-561075307

Στην πλέον αισιόδοξη εκτίμηση για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ προχωρά η Goldman Sachs, μετά τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική τράπεζα αναμένει πλέον ισχυρή ανάκαμψη της τάξης του 35% του ΑΕΠ για το γ’ τρίμηνο του 2020 –παρά τις εκτιμήσεις των υπόλοιπων αναλυτών, οι οποίοι προβλέπουν ανάπτυξη της τάξης του 21%.

«Αναβαθμίσαμε την βραχυπρόθεσμη εκτίμηση για την αμερικανική ανάπτυξη, χάρη στα ισχυρά μεγέθη για την αγορά εργασίας» εξηγεί μεταξύ άλλων η Goldman Sachs, σε ενημερωτικό δελτίο.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι τον Αύγουστο δημιουργήθηκαν 1,37 εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας, κάτι το οποίο αποκωδικοποιήθηκε ως μία ένδειξη της περαιτέρω ανάκαμψης της οικονομίας.

Στο β’ τρίμηνο του 2020, πάντως,  η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 33%, καταγράφοντας την υψηλότερη ύφεση από τη δεκαετία του ’40. Τα αίτια της «βύθισης», όπως είναι εύλογο, αποδόθηκαν στην πανδημία του κορωνοϊού και το «lockdown».

«Με εξαίρεση το β’ τρίμηνο, παραμένουμε αισιόδοξοι» επισημαίνει, από την πλευρά της, η Goldman Sachs, η οποία μάλιστα, θεωρεί ότι το εμβόλιο εναντίον του κορωνοϊού θα τεθεί σε κυκλοφορία στις αρχές του επόμενου έτους, κάτι το οποίο θα περιορίσει την αβεβαιότητα και θα ενισχύσει περαιτέρω το οικονομικό κλίμα.

«Ο συνδυασμός ενός πολύ υψηλού ποσοστού εξοικονόμησης και ενός πιθανού εμβολίου, θα οδηγήσει στην επιτάχυνση της καταναλωτικής ζήτησης» εκτιμάει, τέλος.