Νέες πιέσεις σε τραπεζικές μετοχές

Νέες πιέσεις σε τραπεζικές μετοχές

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απώλειες οδηγήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, ύστερα από δύο ημέρες ανόδου, κυρίως λόγω των πιέσεων που ασκήθηκαν στο τελευταίο δίωρο της συνεδρίασης σε επιλεγμένους δεικτοβαρείς τίτλους και κυρίως τις τράπεζες, επιβεβαιώνοντας έτσι την τάση συσσώρευσης που ακολουθεί ο Γενικός Δείκτης εδώ και πολλές εβδομάδες, γύρω από τις 640 μονάδες. Παρά το θετικό άνοιγμα της Wall Street η επιφυλακτικότητα που επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές δεν βοήθησε το Χ.Α. να δώσει συνέχεια στην άνοδο, με τον τζίρο για μία ακόμη φορά να μαρτυρεί την πλήρη έλλειψη του ενδιαφέροντος των μεγάλων χαρτοφυλακίων.

Ετσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,30% στις 636,03 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 31,08 εκατ. ευρώ. Πρώτο σημείο στήριξης είναι οι 620 μονάδες και πρώτο σημείο αντίστασης οι 650 μονάδες, σύμφωνα με τη Merit Securities. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,15%, στις 1.526,83 μονάδες, στο +0,01% και στις 834,48 μονάδες έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης και ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,19% στις 317,44 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,51%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 4,69%.

Σε εύρος διακύμανσης 50 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης από τις αρχές Ιουνίου, με τις συναλλαγές να παρουσιάζουν αισθητή συρρίκνωση στην πρόοδο του χρόνου, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Οι γεωπολιτικές ανησυχίες και η εξέλιξη της πανδημίας έχουν δημιουργήσει ένα πέπλο επενδυτικών αναστολών, περιορίζοντας το πλήθος των αντισυμβαλλόμενων με βάση τα επίσημα στοιχεία στο χαμηλότερο σημείο από τον Δεκέμβριο του 2018. Ενδεχομένως το παράθυρο που ανοίγεται την ερχόμενη εβδομάδα με το επενδυτικό συνέδριο της ΕΧΑΕ να ενισχύσει την παρουσία ξένων κεφαλαίων που μέχρι τώρα εν συνόλω είναι σταθερά πωλητές σε όλους τους μήνες του 2020 (497 εκατ. ευρώ).

Η μεγάλη εικόνα του Χ.Α. πάντως γενικότερα έχει επηρεαστεί κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος κινείται οριζόντια και παρά το ενθαρρυντικό άκουσμα των αποτελεσμάτων του β΄ τριμήνου το ενδιαφέρον είναι υποτονικό, αναμένοντας ενδεχομένως την τελική διατύπωση της πρότασης για την ελληνική bad bank.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή