Moody’s: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας

Moody’s: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας στο Β2, από Β1, προχώρησε χθες βράδυ ο οίκος Moody`s, διατηρώντας παράλληλα αρνητικές τις προοπτικές της τουρκικής οικονομίας, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως να προχωρήσει σε νέα υποβάθμιση στους επόμενους 12 μήνες.

Σε ανακοίνωσή της η Moody’s επικαλέστηκε ως λόγους για την υποβάθμιση σε B2 από B1 μια πιθανή κρίση στο ισοζύγιο πληρωμών, θεσμικά προβλήματα και διάβρωση των δημοσιονομικών αποθεμάτων.

Οι βασικοί λόγοι της υποβάθμισης, σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, είναι τα εξωτερικά τρωτά σημεία της Τουρκίας που είναι πολύ πιθανό πλέον να οδηγήσουν σε κρίση του ισοζυγίου πληρωμών, αλλά και το γεγονός ότι ενώ οι κίνδυνοι για το πιστωτικό προφίλ της Τουρκίας αυξάνονται, τα θεσμικά όργανα της χώρας φαίνεται να είναι απρόθυμα ή ανίκανα να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά αυτές τις προκλήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή