ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Βελτιώθηκε το επενδυτικό κλίμα τον Σεπτέμβριο

germania-veltiothike-to-ependytiko-klima-ton-septemvrio-561079264

Βελτίωση παρουσίασε το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών ZEW, αντανακλώντας την αναζωπύρωση των ελπίδων για ανάκαμψη από την κρίση του κορωνοϊού.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ινστιτούτου, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ανήλθε τον Σεπτέμβριο στις 77,4 μονάδες από 71,5 τον Αύγουστο. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν στις 69,8 μονάδες.

«Ο δείκτης ZEW βελτιώθηκε, σηματοδοτώντας τις προσδοκίες για αξιοσημείωτη ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας», ανέφερε ο επικεφαλής του ινστιτούτου Αχιμ Βάμπαχ. Όπως παρατήρησε ο ίδιος, τα εμπόδια στις συνομιλίες για το Brexit και η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού δεν έπληξαν το θετικό κλίμα.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών διαμορφώθηκε στις -66,2 μονάδες από -81,3 τον προηγούμενο μήνα.

Η γερμανική οικονομία δείχνει σημάδια ανάκαμψης από τον Μάιο, όταν άρχισε η άρση των περιορισμών κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ωστόσο οι επιδόσεις της παραμένουν κάτω από τα προ της κρίσης επίπεδα με τους οικονομολόγους να προβλέπουν αργή ανάκαμψη.