ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α.: Κέρδη στο φινάλε της συνεδρίασης

ch-a-kerdi-sto-finale-tis-synedriasis-561079825

Mε οριακή άνοδο κατάφερε να κλείσει το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά τους αρχικούς κραδασμούς κι έπειτα από το ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 663,61 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,38%. Τα ισχυρά κέρδη ορισμένων μετοχών, όπως ο Όμιλος IDEAL(7,87%), ΙΝΤΡΑΛΟΤ(6,06%) και ΔΕΗ(4,73%) προσέφεραν στήριγμα στον δείκτη. Στον αντίποδα, οι μετοχές των ΑΤΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ, Forthnet και Frigoglass αποδείχθηκαν βαρίδι, με απώλειες πάνω από 4%.

Περιορισμένος και ο τζίρος κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας, στα 50,15 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των επιμέρους κλάδων, ο δείκτης μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε ενισχυμένος 0,21%, ενώ ο δείκτης μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσε με κέρδη 0,70%. Οριακά κέρδη 0,19% και για τον επιμέρους δείκτη των τραπεζών.

Οι εξελίξεις στο «μέτωπο» της ελληνικής οικονομίας, με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή να αναμένει ύφεση βαθύτερη των αρχικών προβλέψεων, αλλά και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, θα συνεχίζουν να καθορίζουν τις κατευθύνσεις στο Χ.Α., όπως και το ευρύτερο κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ(FED), που ολοκληρώνει αύριο τη διήμερη συνεδρίασή της.