Χ.Α.: Κέρδη στο φινάλε της συνεδρίασης

Χ.Α.: Κέρδη στο φινάλε της συνεδρίασης

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε οριακή άνοδο κατάφερε να κλείσει το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά τους αρχικούς κραδασμούς κι έπειτα από το ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 663,61 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,38%. Τα ισχυρά κέρδη ορισμένων μετοχών, όπως ο Όμιλος IDEAL(7,87%), ΙΝΤΡΑΛΟΤ(6,06%) και ΔΕΗ(4,73%) προσέφεραν στήριγμα στον δείκτη. Στον αντίποδα, οι μετοχές των ΑΤΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ, Forthnet και Frigoglass αποδείχθηκαν βαρίδι, με απώλειες πάνω από 4%.

Περιορισμένος και ο τζίρος κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας, στα 50,15 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των επιμέρους κλάδων, ο δείκτης μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε ενισχυμένος 0,21%, ενώ ο δείκτης μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσε με κέρδη 0,70%. Οριακά κέρδη 0,19% και για τον επιμέρους δείκτη των τραπεζών.

Οι εξελίξεις στο «μέτωπο» της ελληνικής οικονομίας, με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή να αναμένει ύφεση βαθύτερη των αρχικών προβλέψεων, αλλά και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, θα συνεχίζουν να καθορίζουν τις κατευθύνσεις στο Χ.Α., όπως και το ευρύτερο κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ(FED), που ολοκληρώνει αύριο τη διήμερη συνεδρίασή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή