Οριακή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Οριακή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηπιες μεταβολές σημείωσαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές είχαν το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Εν μέσω του βεβαρημένου κλίματος που επικράτησε στη Βρετανία μετά την ανακοίνωση ότι αυξάνεται η ανεργία, οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις που θα ανακοινώσει σήμερα η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας. Η μετοχή της International Consolidated Airlines Group σημείωσε πτώση 4% όταν ο επικεφαλής της British Airways που τη διαχειρίζεται δήλωσε ότι η εν λόγω εταιρεία «αγωνίζεται να επιβιώσει».

Κερδοφορία

Την ίδια στιγμή, όμως, τα κέρδη που ανακοίνωσαν ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στήριξαν τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές. Ανοδο 6% σημείωσε η μετοχή της Inditex, του μεγαλύτερου ομίλου εμπορίου ενδυμάτων και μητρικής των εμπορικών σημάτων Zara και Bershka. 

Οι δύο αλυσίδες ενδυμάτων είχαν ανακοινώσει νωρίτερα την επιστροφή τους σε κερδοφορία. Ετσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε οριακή άνοδο 0,3% παρατείνοντας την άνοδο των προηγούμενων ημερών. Ο εν λόγω δείκτης έχει ανακάμψει από τη θεαματική πτώση του Μαρτίου, αλλά τώρα μοιάζει να σταθεροποιείται και να μην ακολουθεί τους δείκτες της Wall Street  στην άνοδό τους.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου παρασύρθηκε από την υποχώρηση του τραπεζικού δείκτη και έκλεισε, έτσι, με μικρές απώλειες υποχωρώντας κατά 0,44%. Αντιθέτως ο Xetra DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε με ελαφρά κέρδη ενισχυμένος κατά 0,29%. Με μικρά κέρδη 0,13% έκλεισε, άλλωστε, ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού.

Νέα Υόρκη

Παράλληλα, ανοδικά κινούντο από την αρχή της συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones να σημειώνει κέρδη 0,67% μέχρι αργά το βράδυ και τον S&P 500 να καταγράφει κέρδη 0,50%. Παρά τη γενική αισιοδοξία που φάνηκε να επικρατεί χθες στα χρηματιστήρια στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ανοδικά κινήθηκε για μια ακόμη συνεδρίαση η τιμή του χρυσού που αργά το βράδυ κυμαινόταν στα 1.967,96 δολάρια η ουγκιά, καταγράφοντας άνοδο κατά 0,71%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή