Σχεδόν 10.000 τα λειτουργικά κενά στην εκπαίδευση

Σχεδόν 10.000 τα λειτουργικά κενά στην εκπαίδευση

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις 10.000 προσεγγίζουν τα εκπαιδευτικά κενά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με την πλειονότητα στα δημοτικά σχολεία και την παράλληλη στήριξη μαθητών με ειδικές ανάγκες. Αμεσα, ίσως και σήμερα, αναμένεται νέος γύρος προσλήψεων αναπληρωτών από το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια του υπουργείου Παιδείας, με τις έως χθες προσλήψεις αναπληρωτών έχει καλυφθεί το 70% των κενών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και κάτι λιγότερο στη δευτεροβάθμια. Πιο συγκεκριμένα η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) ανέφερε ότι υπάρχουν συνολικά 8.274 κενά, ενώ για τη δευτεροβάθμια υπολογίζονται σε 1.000 με 1.500. Με βάση τα στοιχεία της ΔΟΕ τα περισσότερα κενά εντοπίζονται σε δασκάλους (1.729) και στην παράλληλη στήριξη μαθητών με ειδικές ανάγκες (2.750). Βεβαίως πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκεινται προσλήψεις αναπληρωτών. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μη μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα. «Δεν έγινε καμία προσπάθεια να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα», ανέφερε χθες στην «Κ» ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Θανάσης Κικινής.

Σχεδόν 10.000 τα λειτουργικά κενά στην εκπαίδευση-1

Από την άλλη, κρίσιμο θέμα είναι ο ανεπαρκής αριθμός καθαριστών. Ενδεικτικά, ο κ. Κικινής ανέφερε ότι εκτιμάται ότι λείπουν περί τους 50 καθαριστές από σχολεία δήμων της Δυτικής Αττικής, ενώ επίσης παράπονα έχει δεχθεί η ομοσπονδία από σχολεία των Ιωαννίνων και του κέντρου της Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή