ΙΑΝΟΣ

Μέτρα προστασίας και στήριξης των πληγέντων προαναγγέλλουν οι τράπεζες

Μέτρα προστασίας και στήριξης των πληγέντων προαναγγέλλουν οι τράπεζες

Mέτρα προστασίας και στήριξης για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που επλήγησαν από το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» προανήγγειλε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών(ΕΕΤ). Ειδικότερα, οι τράπεζες-μέλη της ΕΕΤ σχεδιάζουν μια σειρά ειδικών ρυθμίσεων και προγραμμάτων.

Σε συνέχεια των ληφθέντων από την ελληνική κυβέρνηση μέτρων για την υποστήριξη επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων που επλήγησαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα,  οι ελληνικές τράπεζες, μέλη της ΕΕΤ, θα λάβουν, επίσης, για τις ίδιες ομάδες  τα ενδεδειγμένα μέτρα στήριξης και προστασίας, αναφέρει η ΕΕΤ σε ανακοίνωσή της. 

Για τις ρυθμίσεις και προγράμματα που σχεδιάζουν τα μέλη της ΕΕΤ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την τράπεζα συνεργασίας τους,, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ενωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε παρουσιάσει αναλυτικά όλα τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφές που προκάλεσε ο «Ιανός», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι δρομολογείται, ύστερα από συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, αναστολή ή ρύθμιση δανειακών υποχρεώσεων στους πολίτες των δήμων που έχουν πληγεί.