«Νοσεί» η στερλίνα- Σε χαμηλά δύο μηνών έναντι του δολαρίου

«Νοσεί» η στερλίνα- Σε χαμηλά δύο μηνών έναντι του δολαρίου

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η πτώση της στερλίνας, με το βρετανικό νόμισμα να κινείται σήμερα, Τετάρτη, σε χαμηλά δύο μηνών έναντι του δολαρίου. Οι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη τους στο νόμισμα μετά την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19 στη Βρετανία, αλλά εν μέσω φόβων ότι η χώρα δεν θα αποφύγει τελικά ένα δεύτερο γενικό lockdown.

Παράγοντες, που ασκούν πίεση στη στερλίνα, είναι επίσης η πρόσφατη αναφορά της Τράπεζας της Αγγλίας στην πιθανότητα αρνητικών επιτοκίων, αλλά και το ενδεχόμενο ενός no deal με την Ε.Ε., το οποίο θα σήμαινε σοβαρότατα προβλήματα στις εμπορικές συναλλαγές από την 1η Ιανουαρίου. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον το νόμισμα υποχώρησε σήμερα έως και 0,4% στα 1,2680 δολ.

Στον αντίποδα σε μίνι ράλι επιδόθηκαν οι τιμές των βρετανικών κρατικών ομολόγων, μετά και την δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το σενάριο της καραντίνας σε εθνικό επίπεδο.  

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή