ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Fraport στο Μαξίμου: Κοινό μήνυμα για νέες επενδύσεις

synantisi-mitsotaki-amp-8211-fraport-sto-maximoy-koino-minyma-gia-nees-ependyseis-561089983

Με τον πρόεδρο της Fraport AG, Στέφαν Σούλτε, και τον αντιπρόεδρο της Fraport Greece, Χρήστο Κοπελούζο, συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, εκφράστηκε ικανοποίηση για την εξεύρεση αμοιβαία επωφελούς λύσης για τα εκκρεμή ζητήματα, τα οποία αφορούν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Καταγράφηκε δε, κοινή κατανόηση για τη συνέχιση και τη διεύρυνση των σχετικών επενδύσεων. 

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και το γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει μια φιλοεπενδυτική και μεταρρυθμιστική κυβέρνηση διασφαλίζουν όλες τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση των μεγάλων ξένων επενδύσεων στη χώρα.

Tο «παρών» στη συνάντηση, η οποία έλαβε στο Μέγαρο Μαξίμου, έδωσε τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Αλεξάντερ Τσινέλ, όσο και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική εταιρεία, σε συνεργασία με την Όμιλο Κοπελούζου, έχει αναλάβει τη διαχείριση των αεροδρομίων σε Άκτιο, Ζάκυνθο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κω, Μύκονο, Λέσβο, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο και Χανιά.