Συνεχίζεται το πτωτικό σερί στο Χρηματιστήριο

Συνεχίζεται το πτωτικό σερί στο Χρηματιστήριο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις νέες ισχυρές πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές να κυριαρχούν στην αγορά, παρά τις προσπάθειες στήριξης που προσέφεραν επιλεγμένα blue chips (ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΕΛΠΕ). Η επιστροφή του τραπεζικού δείκτη στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο, και σε απόσταση αναπνοής από τα ιστορικά χαμηλά, αποτελεί ένα ανησυχητικό σινιάλο για τους αναλυτές, παρά το γεγονός ότι η διόρθωση έγινε με χαμηλό τζίρο.

Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, οι συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις ενδέχεται να βγάλουν αντίδραση προσεχώς, ωστόσο όλα θα κριθούν στην ένταση και στον τζίρο που θα συνοδεύει την κίνηση. Οι 635 μονάδες είναι το επίπεδο αλλαγής τάσης που θα επαναφέρει τον χαρακτήρα της συσσώρευσης στη μεσοπρόθεσμη πορεία του Γενικού Δείκτη.

Στα στατιστικά της αγοράς, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,33% στις 617,90 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 37,72 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,27%, στις 1.473,58 μονάδες, ενώ στο +0,47% και στις 837,97 μονάδες έκλεισε η μεσαία κεφαλαιοποίηση. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,69% στις 296,39 μονάδες, κυρίως λόγω των πιέσεων στη Eurobank (-3,05%) και στην Πειραιώς (-2,57%), με την Alpha Bank να κλείνει στο -0,35% και την Εθνική στο -0,89%.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 6,17%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε βουτιά 8,40%.

Για άλλη μία εβδομάδα η ελληνική αγορά δεν κατάφερε να αλλάξει διαθέσεις και τάση, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στα γνώριμα επίπεδα διαπραγμάτευσης των τελευταίων τεσσάρων μηνών, όπως σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Αυτή τη φορά αφορμή ήταν η πιθανότητα ενός νέου lockdown που αύξησε τον σκεπτικισμό των επενδυτών, παρά το διαφαινόμενο κλείσιμο του γεωπολιτικού μετώπου. Η επενδυτική κοινότητα πέριξ της ελληνικής αγοράς διανύει έναν νέο γύρο κόπωσης, ο οποίος μετά τα πολλά και σοβαρά φαινόμενα που επηρέασαν αρνητικά το Χρηματιστήριο τα τελευταία δέκα χρόνια, δείχνει ότι θα χρειαστεί ακόμα πολλά καλά νέα για να ανακτηθεί η επενδυτική εμπιστοσύνη. Ακόμα και όταν το ενδεχόμενο μιας νέας καραντίνας διαψεύστηκε επισήμως, η αγορά έδειξε έλλειψη αντανακλαστικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή