Μεγάλη αύξηση θέσεων προς Ελλάδα για το 2021 από τη Lufthansa

Μεγάλη αύξηση θέσεων προς Ελλάδα για το 2021 από τη Lufthansa

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ μεγαλύτερη δυναμικότητα θέσεων προς ελληνικούς προορισμούς αποφάσισε να διαθέσει για το 2021 η γερμανική αεροπορική Lufthansa. Ειδικότερα, αυξάνει τις απευθείας πτήσεις της προς πολλά από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τα οποία διαχειρίζεται η ομοεθνής της Fraport. Το γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει από τους κορυφαίους προορισμούς για τους Γερμανούς ταξιδιώτες ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας αποτελεί τον έναν από τους λόγους που η Lufthansa αποφάσισε να πετάει απευθείας σε πολλά ελληνικά νησιά. Αυτό εξηγούν στην «Κ» πηγές της αγοράς, προσθέτοντας ότι η στρατηγική του γερμανικού αερομεταφορέα εστιάζεται στην ενδυνάμωση των δρομολογίων του προς προορισμούς που απέχουν από δύο έως τρεις ώρες από τα βασικά της hubs, δηλαδή τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο. Και αυτό διότι η διάρκεια αυτών των πτήσεων εκτιμάται ότι δεν αντιμετωπίζεται για υγειονομικούς λόγους ως απαγορευτική από τους δυνητικούς ταξιδιώτες, την ώρα που μεγαλύτερες σε διάρκεια πτήσεις, όπως οι υπερατλαντικές αλλά και άλλες μικρότερες, αναμένεται να παραμείνουν σε βαθιά ύφεση και το επόμενο έτος.

Η Ελλάδα το 2019 εισέπραξε από τον εισερχόμενο από τη Γερμανία τουρισμό περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ, ή 16,7% του συνόλου των ταξιδιωτικών εισπράξεων της χώρας, από τέσσερα εκατομμύρια Γερμανούς ταξιδιώτες. Μεγέθη που διαμορφώνουν τη μέση κατά κεφαλήν δαπάνη τους στη χώρα μας στα 735 ευρώ, μία από τις υψηλότερες. Φέτος παραμένει στην κορυφή των τριών μεγαλύτερων αγορών σε όλους σχεδόν τους ελληνικούς προορισμούς, αν και ασφαλώς με πολύ μειωμένα μεγέθη σε σύγκριση με πέρυσι. Αλλά ταυτόχρονα λιγότερο μειωμένα συγκριτικά με αυτά άλλων βασικών αγορών, όπως αυτή της Βρετανίας –που παρέμεινε κλειστή κατά το πρώτο μισό του καλοκαιριού– ή των ΗΠΑ.

Τα νέα δρομολόγια της Lufthansa θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Απρίλιο και θα διαρκέσουν έως το τέλος του Οκτωβρίου, ενώ η εταιρεία θα πετάει όλο τον χρόνο από Φρανκφούρτη προς Θεσσαλονίκη. Φέτος η αεροπορική, πέραν των πτήσεών της προς την Αθήνα, χρησιμοποίησε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια για πτήσεις από Φρανκφούρτη προς Σαντορίνη και από Μόναχο προς Σαντορίνη και Κέρκυρα. Τώρα προσθέτει απευθείας δρομολόγια για το 2021 από το Μόναχο προς τη Ρόδο και από τη Φρανκφούρτη προς Ρόδο, Μύκονο, Κω, Καβάλα, Χανιά, Ακτιο και Κέρκυρα. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, που έχουν γνωστοποιηθεί και στην ελληνική κυβέρνηση, τα νέα δρομολόγια της Lufthansa αναμένεται να πραγματοποιούνται περί τις τρεις φορές εβδομαδιαίως και ανάλογα με την ανταπόκριση των ταξιδιωτών μπορεί να αυξηθούν περαιτέρω.

Τα πρώτα σημάδια από τη φετινή σεζόν δικαιολογούν την αισιοδοξία πως κάτι τέτοιο θα συμβεί: παρά την υποτροπή της Ευρώπης στην πανδημία αλλά και το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν, όπως αυτό σηματοδοτείται από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ένας σημαντικός αριθμός Ευρωπαίων συνεχίζει τις διακοπές του και μάλιστα δείχνει να επιλέγει την Ελλάδα. Εξ αυτών οι Γερμανοί τοποθετούν την Ελλάδα στην κορυφή των προτιμήσεών τους για διακοπές από τον Σεπτέμβριο και μετά – κρατήσεις γνωστές και ως last minute. Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτει από το συνέδριο μεγάλων tour οperators της Γερμανίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από δύο εβδομάδες (FVW workshop) με τη συμμετοχή μεγάλων operators της χώρας, όπως οι FTI Group, TUI, Attika Reisen και LMX Touristik.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή