Αύξηση τζίρου, κερδών για την αλυσίδα «Κρητικός»

Αύξηση τζίρου, κερδών για την αλυσίδα «Κρητικός»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης σημείωσαν ο τζίρος και η κερδοφορία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΝΕΔΗΚ «Κρητικός» την προηγούμενη χρονιά, περίοδο κατά την οποία ξεκίνησαν τη λειτουργίας τους επιπλέον 28 καταστήματα. 

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης του 2019, ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε την περασμένη χρονιά στα 350 εκατ. ευρώ από 310,3 εκατ. ευρώ το 2018 σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 12,8%. 

Σημαντική άνοδο παρουσίασαν και τα καθαρά κέρδη του ομίλου, τα οποία αυξήθηκαν κατά 23,8% σε σχέση με το 2018 και ανήλθαν τελικά στο 1,8 εκατ. ευρώ το 2019 έναντι 1,4 εκατ. ευρώ τη χρονιά που προηγήθηκε. 

Σε επίπεδο μητρικής, η εταιρεία προσέθεσε στον τζίρο της επιπλέον 60,6 εκατ. με αποτέλεσμα αυτός να διαμορφωθεί στα 317 εκατ. ευρώ από 256,4 εκατ. ευρώ το 2018. Πρόκειται για αύξηση της τάξεως του 23,6%. Αντίθετα, μείωση 9,1% παρουσίασαν τα κέρδη μετά από φόρους, τα οποία πέρυσι ανήλθαν στο 1,8 εκατ. ευρώ από 2 εκατ. ευρώ το 2018. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα, το 2019 η εταιρεία επένδυσε στη δημιουργία νέων καταστημάτων συνάπτοντας εμπορικές συνεργασίες με τη μέθοδο του franchise. Ετσι, κατά την προηγούμενη χρονιά προχώρησε σε επενδύσεις παγίου εξοπλισμού ύψους 8,3 εκατ. ευρώ ενώ προσέθεσε στο δίκτυό της 28 καταστήματα. 

Η ΑΝΕΔΗΚ «Κρητικός» μετράει περίπου 231 καταστήματα (191 εταιρικά και 40 αντιπρόσωποι και franchise) ενώ σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και 100 καταστήματα που συνδέονται –με τη μέθοδο franchise– με τη θυγατρική της CRM A.E. στην Κρήτη. Οσον αφορά την πανδημική κρίση, για την ώρα η διοίκηση δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει το μέγεθος των επιπτώσεων στη λειτουργία της εταιρείας καθώς θα εξαρτηθούν από τη διάρκεια, την ένταση και τον βαθμό εξάπλωσης της νόσου. 

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα πορεία, φέτος η ΑΝΕΔΗΚ «Κρητικός» δρομολογεί τη δημιουργία νέων καταστημάτων κυρίως σε περιοχές που διατηρεί μικρή ή και καθόλου παρουσία (π.χ. νησιά Αιγαίου), αλλά και στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή