Αύξηση μεγεθών για την «Πλαίσιο» το α΄ εξάμηνο

Αύξηση μεγεθών για την «Πλαίσιο» το α΄ εξάμηνο

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτιωμένα μεγέθη εμφάνισε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 ο όμιλος «Πλαίσιο» παρά το υποχρεωτικό, δίμηνης διάρκειας, κλείσιμο των καταστημάτων του, μέσω των οποίων το 2019 προήλθε σχεδόν το 70% των πωλήσεων. Τους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 8%, στα 148,6 εκατ. ευρώ, με τις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και ψηφιακών εφαρμογών να ανέρχονται σε 67,1 εκατ. ευρώ, δηλαδή είναι αυξημένες κατά 8,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, συνθέτοντας το 45,2% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Στον αντίποδα, το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2019, τα έσοδα από προϊόντα τηλεφωνίας υποχώρησαν κατά 1,5%, ξεπερνώντας τα 27 εκατ. ευρώ – τομέας που αντιστοιχεί στο 18,2% του συνόλου των πωλήσεων. Ως προς τα είδη γραφείου, εμφάνισαν πωλήσεις άνω των 46 εκατ. ευρώ, συνεισφέροντας κατά 31% στο σύνολο των εργασιών. Οι πωλήσεις λευκών συσκευών και άλλων ειδών –τομέας όπου άρχισε να δραστηριοποιείται η εισηγμένη τέλη του Ιουνίου του 2019– διαμορφώθηκαν στα 8,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Τα κέρδη προ φόρων της «Πλαίσιο» κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 αυξήθηκαν ελαφρά σε 501.000 ευρώ, έναντι 481.000 ευρώ την ίδια περίοδο του 2019. Τα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και απομειώσεων (Ebitda) διαμορφώθηκαν στα 5,3 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένα κατά 1,5%, σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2019 ως αποτέλεσμα της βελτίωσης των χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων.

Τα κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 85,5%, σε 330.000 ευρώ έναντι 178.000 ευρώ το περυσινό πρώτο εξάμηνο, με την άνοδο να σχετίζεται με τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης. Ως εκ τούτου, εάν τα κέρδη μετά από φόρους είχαν υπολογισθεί με τον περυσινό συντελεστή φόρου (28%) η θετική μεταβολή τους θα ήταν 26%, όπως αναφέρει η «Πλαίσιο» στην οικονομική έκθεση του πρώτου εξαμήνου 2020. Λόγω του κυβερνητικού μέτρου της μείωσης των ενοικίων, σε επίπεδο ομίλου, καταγράφηκε στα αποτελέσματα θετική επίπτωση που εκτιμάται σε 60.000 ευρώ.

Σταθερά παρέμειναν το πρώτο εξάμηνο του 2020 και τα ίδια κεφάλαια, των οποίων το ύψος ξεπέρασε τα 93 εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί σε μιάμιση φορά της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης. Η προσοχή των επικεφαλής της εταιρείας βρίσκεται στραμμένη και στο ενδεχόμενο επιβολής νέων αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της COVID-19, δεδομένου ότι σημαντικό μέρος των ετήσιων πωλήσεων προέρχεται κατά τους επόμενους μήνες, την εκπτωτική περίοδο της Black Friday και τα Χριστούγεννα.

«Διατηρήσαμε το ενοποιημένο Ebitda διακριτά υψηλότερο των 5 εκατ. ευρώ και πετύχαμε θετικά αποτελέσματα μετά τη φορολογία σημαντικά αυξημένα έναντι του συγκρίσιμου εξαμήνου. Για το δεύτερο εξάμηνο του 2020, κρίσιμο παράγοντα για την πορεία των εργασιών μας συνιστά η εξέλιξη της πανδημίας και τα σχετικά μέτρα που τυχόν ληφθούν από την πολιτεία, που, ευλόγως, θα επηρεάσουν την αγοραστική διάθεση και ικανότητα των καταναλωτών», δήλωσε, χθες, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Πλαίσιο», Γεώργιος Γεράρδος.

Οπως πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Πλαίσιο», Κωνσταντίνος Γεράρδος, κατά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς καταγράφηκε υπερδιπλασιασμός κλήσεων στο τηλεφωνικό κέντρο, επταπλασιασμός πωλήσεων στο online κανάλι και δεκαπλασιασμός διαδικτυακών παραγγελιών, που οδήγησαν σε συγκράτηση του 80% των πωλήσεων την περίοδο του lockdown.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή