Νευρικότητα στις αγορές μετά το έντονο ντιμπέιτ

Νευρικότητα στις αγορές μετά το έντονο ντιμπέιτ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον απόηχο της «χαοτικής», όπως τη χαρακτηρίζουν διεθνή ΜΜΕ, πρώτης δημόσιας αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον αντίπαλό του και υποψήφιο των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, Τζο Μπάιντεν, κινήθηκε με νευρικότητα χθες η τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Εν μέσω της εντεινόμενης ανησυχίας για την αύξηση των κρουσμάτων και το ενδεχόμενο νέων και οικονομικά καταστρεπτικών περιορισμών με σκοπό την ανάσχεση της πανδημίας, οι επενδυτές έδειξαν να αποφεύγουν την ανάληψη κινδύνου. «Ο πιο καθοριστικός παράγοντας που επηρεάζει τις αγορές αυτή τη στιγμή είναι το δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ», σχολίασε μιλώντας στο Reuters η Σιμόνα Γκαμπαρίνι, οικονομολόγος στην Capital Economics, που τόνισε επίσης ότι η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο υποψηφίους προέδρους των ΗΠΑ δεν επηρέασε ιδιαίτερα τις αποφάσεις των επενδυτών καθώς δεν ήταν παρά «αγενής ανταλλαγή λέξεων».

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή συνεδρίαση, οι ευρωπαϊκές αγορές παρέμειναν στο κλίμα της ανησυχίας για τους κινδύνους που εγκυμονεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Ετσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 50 έκλεισε  με μικρές απώλειες 0,64% και παρόμοια ήταν η πορεία των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών δεικτών.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με απώλειες 0,53%, ο Xetra DAX της Φρανκφούρτης με απώλειες 0,51% και ο CAC 40 του Παρισιού με απώλειες 0,23%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx 600 έκλεισε χθες με υποχώρηση 0,4%. Στο σύνολο του Σεπτεμβρίου, όμως, συγκέντρωσε συνολικές απώλειες 1,7% με τις μετοχές τραπεζών, ασφαλιστικών και ταξιδιωτικών να έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη υποχώρηση ως κλάδοι. Ο κλάδος των ταξιδιωτικών εταιρειών έκλεισε και χθες με απώλειες 1,8% καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση, ενώ υποχώρηση 1% σημείωσε και ο κλάδος των τεχνολογικών εταιρειών μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής βιομηχανίας μικροεπεξεργαστών Micron Technology που προέβλεπε μείωση εσόδων.

Την ίδια στιγμή, η Wall Street κινείτο ανάμεσα στην αβεβαιότητα για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές και τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones κινείτο ανοδικά μέχρι αργά το βράδυ, ενώ υποχωρούσε ο S&P 500.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή