Κάτω από το φράγμα του 1% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Κάτω από το φράγμα του 1% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η είδηση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ προσβλήθηκε από κορωνοϊό κλονίζει τις διεθνείς αγορές, τρέποντας τους επενδυτές σε φυγή από τις μετοχές και προς την ασφάλεια του κρατικού χρέους. Η ισχυρή ζήτηση για ομόλογα σε μια εποχή που σχεδόν το 70% των κρατικών τίτλων της Ευρωζώνης φέρει αρνητική απόδοση, ευνοεί τα ομόλογα του ευρωπαϊκού Νότου, στέλνοντας σε ιστορικό ναδίρ την απόδοση των ιταλικών τίτλων. Κοντά σε ιστορικό χαμηλό και η απόδοση του ιταλικού 10ετούς, υποχωρώντας κάτω από το φράγμα του 1%, με το κόστος δανεισμού της Ελλάδας να έχει αποκλιμακωθεί 35 μονάδες βάσης από τις αρχές του έτους.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, στον απόηχο του πανικού που έχει προκαλέσει στις αγορές η είδηση για τον Αμερικανό πρόεδρο και η ευρύτερη αβεβαιότητα για την έκβαση των αμερικανικών εκλογών. 

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε ενδοσυνεδριακά 3 μονάδες βάσης στο 0,75% ενώ του γερμανικού 10ετούς διαμορφωνόταν στο -0.551% πολύ κοντά στο χαμηλό 2 μηνών.

Ελληνικά και ιταλικά ομόλογα ήταν «πρωταθλητές» επιδόσεων στο τρίτο τρίμηνο, αποτελώντας ελκυστική επιλογή για τους επενδυτές που αναζητούν ευκαιρίες για υψηλότερα κέρδη. Ειδικότερα, για τους επενδυτές ιταλικών ομολόγων το τρίμηνο Ιουλίου-Μαρτίου ήταν το καλύτερο του έτους, όπως προκύπτει από στοιχεία του Bloomberg.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή