EBRD: Επενδύει 50 εκατ. ευρώ στο πράσινο ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας

EBRD: Επενδύει 50 εκατ. ευρώ στο πράσινο ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To ποσό των 50 εκατ. ευρώ θα επενδύσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στο πρώτο πράσινο ομόλογο υψηλής εξασφάλισης (senior preferred) από ελληνική τράπεζα. 

Πρόκειται για την έκδοση πράσινου ομολόγου συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, στην οποία η EBRD έρχεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. 

Η επένδυση της EBRD θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση «πράσινων» project με έμφαση στην αιολική και ηλιακή ενέργεια. Όπως επισημαίνει η Τράπεζα στην ανακοίνωσή της, τα κεφάλαια αναμένεται να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα της ΕΤΕ στηρίζοντά της σε ένα περιβάλλον που έχει επηρεαστεί δυσμένως από την πανδημία του Covid-19 και βοηθώντας την να διαφοροποιήσει τις πηγές χρηματοδότησής της. Παράλληλα συμβάλλει στην ανάπτυξη της κεφαλαιαγοράς της χώρας στηρίζοντας την υιοθέτηση νέων εργαλείων για τις ελληνικές τράπεζες, όπως είναι τα senior preferred και πράσινα ομόλογα.  

H επικεφαλής της EBRD για Ελλάδα και Κύπρο, Άντρεα Μοράρου, τόνισε πως πρόκειται για μία «σημαντική και καινοτόμο συναλλαγή, που ενισχύει την κεφαλαιαγορά της Ελλάδας και την ίδια ώρα στηρίζει τον τραπεζικό τομέα της χώρας και τη μετάβαση στην πραάσινη οικονομία».

Η EBRD άρχισε να επενδύει στην Ελλάδα το 2015 και έως τώρα έχει διαθέσει περισσότερα από 3,9 δισ. ευρώ σε πάνω από 65 project στον χρηματοπιστωτικό τομέα, την ενέργεια και τις κατασκευές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή