Microsoft: Ευκαιρία να συνδράμουμε στην επιτυχία της Ελλάδος

Microsoft: Ευκαιρία να συνδράμουμε στην επιτυχία της Ελλάδος

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία να συνδράμουμε στην επιτυχία της Ελλάδος»: Αυτή είναι η απάντηση-μήνυμα του προέδρου της Microsoft Μπράντ Σμιθ σε σχετικό tweet του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ανακοινώθηκε η μεγάλη επένδυση του τεχνολογικού κολοσσού στην Ελλάδα, της οποίας η προστιθέμενη αξία αναμένεται να αγγίξει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

«Η Ελλάδα καθίσταται παγκόσμιος κόμβος της κεντρικής ψηφιακής αποθήκευσης τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων. Είναι κάτι που ταξιδεύει τη χώρα μας στον 21ο αιώνα», ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «μέσα σε μόλις εννέα μήνες φτάσαμε στη γέννηση μιας σημαντικής καινοτόμας επένδυσης με πολυεπίπεδη σημασία». Σύμφωνα με όσα είπε, «οι αναλυτές θα μιλήσουν για ένα συνολικό οικονομικό όφελος μπορεί να ξεπεράσει το ένα δισ. σε βάθος χρόνου. Το συνολικό όφελος εκτινάσσεται αν αποτιμηθεί η αξία του μετασχηματισμού στο σύνολο της οικονομίας».

Όπως υπογράμμισε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, θα υπάρξουν τρεις γιγαντιαίες εγκαταστάσεις για αποθήκευση ψηφιακών δεδομένων και οι εκτάσεις βρέθηκαν στην Αττική. Διαβάστε Αναλυτικά

Η απάντηση του Μπραντ Σμιθ

Microsoft: Ευκαιρία να συνδράμουμε στην επιτυχία της Ελλάδος-1

Το tweet του πρωθυπουργού

Microsoft: Ευκαιρία να συνδράμουμε στην επιτυχία της Ελλάδος-2

Το παρασκήνιο της συμφωνίας και το οικονομικό της αποτύπωμα

Ως εξέλιξη που βάζει την Ελλάδα στο επίκεντρο των ψηφιακών εξελίξεων και την καθιστά πόλο έλξης τεχνολογικών επενδύσεων αξιολογεί η ελληνική κυβέρνηση την επένδυση της Microsoft για τη δημιουργία του πρώτου συμπλέγματος datacenter στη χώρα μας (data center region).

Τι είναι τα data center

Τα data centers είναι οι εγκαταστάσεις όπου αποθηκεύεται τεράστιος όγκος δεδομένων και υποστηρίζουν την τεχνολογία του cloud, αυτό που στα ελληνικά έχει μεταφραστεί υπολογιστικό νέφος. Η τεχνολογία αυτή εξυπηρετεί τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που αντί να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους στον υπολογιστή τους ή σε κάποιον server, θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή του cloud, η οποία υποστηρίζεται και λειτουργεί χάρη στα data centers. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας είναι η πρώτη στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης που αποκτά data center region (πρόκειται για ένα σύμπλεγμα τριών εγκαταστάσεων datacenter). Μέχρι τώρα η Microsoft διατηρεί σε λειτουργία datacenters σε τέσσερις χώρες της Ε.Ε., τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία. Ακόμη, υπό κατασκευή βρίσκονται σε άλλες τρεις, την Πολωνία, την Ιταλία και την Ισπανία. Η Ελλάδα γίνεται συνεπώς η 8η χώρα της Ε.Ε. που επιλέγεται από τη Microsoft για να μεταφέρονται και αποθηκεύονται τα δεδομένα του Cloud και η 27η σε όλο τον κόσμο. Διαβάστε Αναλυτικά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή