Οριακή αύξηση 1,2% εμφάνισαν οι πωλήσεις της Jumbo τον Σεπτέμβριο

Οριακή αύξηση 1,2% εμφάνισαν οι πωλήσεις της Jumbo τον Σεπτέμβριο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση 9,3% σημείωσαν οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo το φετινό 9μηνο, ενώ με θετικό πρόσημο «έκλεισε» ο προηγούμενος μήνας, παρά την αβεβαιότητα που επικράτησε στην αγορά.

Τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις ενισχύθηκαν υποτονικά (+1,2%) αν λάβει κανείς υπόψη ότι τον συγκεκριμένο μήνα το δίκτυο καταστημάτων της Jumbo σημειώνει σημαντική αύξηση επισκεψιμότητας λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Η αύξηση αυτή ήταν αναμενόμενη και αντανακλά τη νευρικότητα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά, η οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο δεύτερο κύμα της πανδημίας αλλά και στις καταλήψεις που ξεκίνησαν λίγο μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μάλιστα, η μετατόπιση της σχολικής περιόδου αλλά και οι κατά τόπους περιορισμοί φαίνεται ότι δεν συνέβαλαν στην ομαλή λειτουργία της αγοράς και στην επιστροφή όλο και περισσότερων καταναλωτών στα καταστήματα. Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι θετικές ήταν οι επιδόσεις του ομίλου στην αγορά της Ρουμανίας, λόγω και της λειτουργίας από τον Νοέμβριο του 2019 του νέου καταστήματος του ομίλου στην πόλη Μπρασόβ, ικανοποιητικές ήταν οι πωλήσεις στη Βουλγαρία, ενώ υποχώρησε η αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου. 

Η πανδημία σε συνδυασμό με τη λήψη περιοριστικών μέτρων για τη συγκράτησή της επηρέασε αρνητικά τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου Jumbo κατά το πρώτο εξάμηνο, με τον τζίρο να σημειώνει πτώση 16,8% στα 278,8 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη να μειώνονται κατά 22,3% και να διαμορφώνονται στα 49,8 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση του ομίλου προέβλεψε μέσα στην άνοιξη ότι φέτος θα είναι μία χαμένη χρονιά, η οποία, λόγω και της αναστάτωσης που δημιούργησε η πανδημική κρίση, θα οδηγήσει αναγκαστικά σε καθυστέρηση της υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο, όταν δηλαδή τα περισσότερα καταστήματα παρέμειναν κλειστά και τα υπόλοιπα υπολειτουργούσαν, χάθηκε οριστικά η πασχαλινή περίοδος, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις του ομίλου να καταγράφουν πτώση (-86%) σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή