Κάμψη μεγεθών για την ΕΛΙΝΟΙΛ το πρώτο εξάμηνο

Κάμψη μεγεθών για την ΕΛΙΝΟΙΛ το πρώτο εξάμηνο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 825,37 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου της ΕΛΙΝΟΙΛ έναντι 1.084,7 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2019, παρουσιάζοντας μείωση κατά 23,91%. Τα μεικτά κέρδη του ομίλου, το ίδιο διάστημα, ανήλθαν σε 23,9 εκατ. ευρώ έναντι 24,8 εκατ. του α΄ εξαμήνου του 2019 και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 6,54 εκατ. έναντι 9,03 εκατ. του αντίστοιχου διαστήματος του 2019, παρουσιάζοντας μείωση 27,57%. 

Οσον αφορά τη μητρική εταιρεία ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε., κατά το α΄ εξάμηνο του 2020 τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 5,57 εκατ. έναντι 7,7 εκατ. του περυσινού διαστήματος. Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη 0,5 εκατ. έναντι 1,65 εκατ. και τα αποτελέσματα μετά από φόρους σε κέρδη 0,28 εκατ. έναντι 1,15 εκατ. του αντίστοιχου διαστήματος του 2019. Η εσωτερική αγορά των καυσίμων, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, παρά την πολύ θετική πορεία των πωλήσεων του πετρελαίου θέρμανσης, κατέγραψε σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 πτώση, η οποία οφείλεται στις μειωμένες καταναλώσεις των καυσίμων κίνησης, απόρροια της ύφεσης του δευτέρου τριμήνου, αλλά και των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας που εφαρμόστηκαν από τον Απρίλιο έως τον Μάιο, καθώς και της χαμηλής τουριστικής κίνησης. 

Στο εξεταζόμενο διάστημα, οι περισσότερες θυγατρικές του ομίλου παρουσίασαν θετική πορεία. Η «ελίν Τεχνική» παρά την υποχώρηση της κερδοφορίας της, που οφείλεται στα μειωμένα έργα λόγω της πανδημίας, διατηρεί τη μέχρι τώρα καλή πορεία της και παρουσιάζει θετικά οικονομικά αποτελέσματα. Η «ελίν Ναυτική» συνεχίζει να είναι κερδοφόρος χάρη στο υψηλό ποσοστό εκμετάλλευσης του στόλου της, ενώ η «ελίν Σταθμοί» παρουσίασε ζημίες εξαιτίας του γενικευμένου lockdown και της μειωμένης τουριστικής κίνησης. Η συνδεδεμένη με την ΕΛΙΝΟΙΛ, «ελίν Verd» παρά τη δύσκολη συγκυρία, βελτίωσε τα αποτελέσματά της σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, με αποτέλεσμα τη θετική επίδρασή της στα αποτελέσματα του ομίλου. Στο β΄ εξάμηνο του έτους, η ΕΛΙΝΟΙΛ θα εστιάσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου «ελίν» προσθέτοντας νέα, ποιοτικά σημεία πώλησης, που στοχεύουν στην πλήρη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των καταναλωτών της, αλλά και στην προώθηση των διαφοροποιημένων προϊόντων Crystal. Θα αξιοποιήσει τις ευνοϊκές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς του προϊόντος ελίν electricon. Συγχρόνως, θα ενισχύσει την παρουσία της στις διεθνείς αγορές και θα στοχεύσει στην ανάπτυξη νέων συνεργασιών με την κατασκευαστική εταιρεία του ομίλου, την «ελίν Τεχνική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή