Στις θετικές ειδήσεις ποντάρουν οι επενδυτές

Στις θετικές ειδήσεις ποντάρουν οι επενδυτές

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέταρτη συναπτή συνεδρίαση ανόδου ήταν η χθεσινή για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τον τραπεζικό κλάδο να κλείνει με κέρδη άνω του 3% εν μέσω προσδοκιών για νέο πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ, για μια καλή συμφωνία Ε.Ε. και Βρετανίας αλλά και ευοίωνων ειδήσεων από τη Γερμανία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης EuroStoxx 600 κάποια στιγμή υποχώρησε στη διάρκεια της συνεδρίασης έως και κατά 0,5% για να ανακάμψει αργότερα και να κλείσει με μικρά κέρδη 0,1%. Ο τραπεζικός κλάδος έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Είχε προηγηθεί άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, που αποτελούν βαρόμετρο για το παγκόσμιο κόστος του δανεισμού και η άνοδός τους ενισχύει τα κέρδη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ανά τον κόσμο. Εκτός από τον τραπεζικό κλάδο, θετικές αποδόσεις σημείωσαν επίσης από 1% ώς 2,9% οι μετοχές εταιρειών που επηρεάζονται περισσότερο από τον οικονομικό κύκλο όπως ο κλάδος των ταξιδιών, των υδρογονανθράκων, η αυτοκινητοβιομηχανία και οι ασφαλιστικές.

Ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε με κέρδη 0,61%, καθώς είχαν δημοσιευθεί τα τελευταία στοιχεία που φέρουν τις παραγγελίες των γερμανικών εξαγωγικών βιομηχανιών να σημειώνουν αύξηση 4,5% τον Αύγουστο.

Στη Βρετανία ο δείκτης FTSE 100 των εξωστρεφών εταιρειών έκλεισε με κέρδη 0,12%, ενώ ο δείκτης που παρακολουθεί βρετανικές εταιρείες επικεντρωμένες στη βρετανική αγορά κατέγραψε κέρδη 1,2%.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κλίμα βελτιώθηκε ύστερα από δημοσίευμα του Reuters περί επικείμενης προσέγγισης ανάμεσα  στην Ε.Ε και το Λονδίνο και προοπτικές συμφωνίας ανάμεσα στους πρώην εταίρους. Με κέρδη 0,97% έκλεισε, άλλωστε, και ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού.

Ανοδικά κινείτο και η Wall Street εν μέσω της αισιοδοξίας που καλλιέργησε η έξοδος του Ντόναλντ Τραμπ από το νοσοκομείο. Υπέστησαν, όμως, ισχυρές πιέσεις οι μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, καθώς διέρρευσε ότι η έκθεση αρμόδιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων τάσσεται υπέρ της διάσπασης αυτών των εταιρειών και υπέρ της επιβολής περιορισμών στη λειτουργία τους.

Αργά το βράδυ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones κινείτο ανοδικά, σημειώνοντας κέρδη 0,36% και ο S&P 500 με 1,61%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή