Leasing αυτοκινήτου: Μια κίνηση ελευθερίας

Leasing αυτοκινήτου: Μια κίνηση ελευθερίας

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μηνιαία καταβολή μισθώματος για οποιοδήποτε καταναλωτικό προϊόν μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαντάζει δεσμευτική. Όταν όμως αφορά τη μακροχρόνια μίσθωση (leasing) αυτοκινήτου μοιάζει με μια μικρή κίνηση ελευθερίας. H μακροχρόνια μίσθωση είναι ένας ευέλικτος και μοντέρνος τρόπος για να απολαμβάνεις τη χρήση ενός αυτοκινήτου. Σε αντίθεση με την αγορά, προσφέρει τη δυνατότητα εξοικονόμησης χρημάτων και απαλλάσσει τον καταναλωτή από τα άγχη της συντήρησης, της ασφάλισης, των τελών κυκλοφορίας και τυχών επισκευών, τα οποία περιλαμβάνονται στο μηνιαίο μίσθωμα.

Η μακροχρόνια μίσθωση διαρκεί συνήθως από 3 έως 5 χρόνια. Εάν ένας ιδιώτης ή και ένας επαγγελματίας επιθυμεί να διατηρήσει τη ρευστότητά του, να οδηγεί τα τελευταία μοντέλα της αγοράς με μόνο μέλημα το κόστος του καυσίμου, τότε η μακροχρόνια μίσθωση είναι η ιδεατή λύση. Σε περίπτωση αγοράς ενός καινούριου αυτοκινήτου ο καταναλωτής θα χρειαστεί να δαπανήσει ένα μεγάλο κεφάλαιο. Μέσω του leasing όμως, μπορεί να αποταμιεύσει αυτό το ποσό, ή να το αξιοποιήσει για να καλύψει άλλες ανάγκες, καθώς ακόμα και η προκαταβολή είναι προαιρετική. Έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει από πριν και μέχρι το τέλος της σύμβασης τι ακριβώς θα πληρώσει κάθε μήνα. Οπότε δεν χρειάζεται να προϋπολογίσει κάποιο ποσό για τις όποιες τακτικές ή έκτακτες δαπάνες προκύπτουν συνήθως σε κατόχους αυτοκινήτων.

Για τη διαμόρφωση του μηνιαίου μισθώματος υπολογίζονται η αξία του αυτοκινήτου, η διάρκεια της μίσθωσης, τα συμφωνηθέντα χιλιόμετρα καθώς και το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχονται στον καταναλωτή. Ένα από τα πλεονεκτήματα της μακροχρόνιας μίσθωσης είναι η μεγάλη ευελιξία που υπάρχει στην επιλογή μοντέλου. Επιπλέον, η απόκτηση αυτοκινήτου γίνεται εύκολα, χωρίς γραφειοκρατική χρονοτριβή, αφού αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται από την εταιρεία leasing. Με κάθε νέα μίσθωση μπορεί ο καταναλωτής να αποκτήσει νέο αυτοκίνητο.  

Leasing αυτοκινήτου: Μια κίνηση ελευθερίας-1

Η μακροχρόνια μίσθωση οχημάτων έχει πρόσθετα οφέλη και για τους επαγγελματίες. Μπορούν να διατηρούν στην κατοχή τους πολυάριθμα εταιρικά αυτοκίνητα γλιτώνοντας την πολυδάπανη διαχείριση του στόλου τους. Παράλληλα εξοικονομούν και χρόνο, καθώς δεν χρειάζεται να ασχοληθούν με πρόσθετες εργασίες που συνήθως ανακύπτουν, ή να προγραμματίσουν ραντεβού για επισκευές οι οποίες μπορεί να χρειαστούν. Εξασφαλίζουν ακόμη την απρόσκοπτη διάθεση οχημάτων, σε περίπτωση που παροπλιστεί κάποιο αυτοκίνητό τους.

Σε αντίθεση με την αγορά αυτοκινήτου, όπου είναι στην ευχέρεια του καταναλωτή να διαλέξει ποιο τύπο ασφάλισης θα έχει, στo leasing παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη και εξυπηρέτηση του οδηγού 24 ώρες το 24ωρο. Ακόμη από τον Ιανουάριο του 2020 ισχύουν νέες κλίμακες για τον υπολογισμό της αξίας παραχώρησης των χρηστών εταιρικών αυτοκινήτων, από τις οποίες εξασφαλίζονται ελαφρύνσεις στο φορολογητέο εισόδημα των χρηστών ή ακόμα και μηδενική επιβάρυνση.

Έχοντας συμπληρώσει 55 χρόνια εμπειρίας στον χώρο των μακροχρόνιων μισθώσεων, η εταιρεία LeasePlan παρέχει μέχρι και σήμερα ειδικές προσφορές για επιβατικά, επαγγελματικά, αλλά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Είτε είστε ιδιώτης είτε επαγγελματίας μπορείτε να ξενοιάσετε εμπιστευόμενοι ένα μεγάλο όνομα και κορυφαίες υπηρεσίες που εγγυόνται ελευθερία εν κινήσει, εύκολα και γρήγορα με ένα μόνο κλικ online συμβόλαιο leasing στο site της LeasePlan, αφού επιλέξετε το μοντέλο της αρεσκείας σας.

Δείτε όλα τα LeasePlan Special Deals

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή