EasyJet: Ετήσιες ζημίες για πρώτη φορά στην ιστορία της

EasyJet: Ετήσιες ζημίες για πρώτη φορά στην ιστορία της

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, που μετράει 25 έτη, η EasyJet θα έρθει αντιμέτωπη με ετήσιες ζημίες. Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους μετράει τις πληγές της από την πανδημία, η οποία «πάγωσε» συνολικά τον κλάδο των αερομεταφορών, και σύμφωνα με το Sky News έχει ήδη ενημερώσει την κυβέρνηση ότι ενδεχομένως να χρειαστεί πρόσθετη οικονομική στήριξη. 

Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ο διευθύνων σύμβουλος, Γιόχαν Λούντγκρεν, δεν έκανε αναφορά στο ενδεχόμενο να καταθέσει η εταιρεία αίτημα για κρατική στήριξη. Ωστόσο είπε: «Οι αερομεταφορές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την πλέον σοβαρή απειλή στην σύγχρονη ιστορία και η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει επειγόντως να ενισχύσει το πακέτο μέτρων της, ώστε να διασφαλίσει ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να στηρίξουν την οικονομική ανάκαμψη». 

Η EasyJet υπολογίζει ότι θα έρθει αντιμέτωπη με ζημίες άνω των 800 εκατ. στερλινών φέτος, ενώ εκτιμά ότι την επόμενη χρονιά θα λειτουργεί μόνο στο 25% της κανονικής δυναμικής της. Συγκεκριμένα αναμένει προ φόρων ζημίες 815 έως 845 εκατ. στερλινών για το τρέχον οικονομικό έτος, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για ζημίες 794 εκατ. στερλινών. 

Η εταιρεία έχει ήδη λάβει δάνειο ύψους 600 εκατ. στερλινών από την κυβέρνηση, έχει καταργήσει 4.500 θέσεις εργασίας και έχει αντλήσει 608 εκατ. στερλίνες από την πώληση αεροσκαφών. 

Πηγή: BBC 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή