Ευκαιρία τα ελληνικά ομόλογα λέει η Pimco

Ευκαιρία τα ελληνικά ομόλογα λέει η Pimco

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα θετική για τις προοπτικές των ελληνικών ομολόγων δηλώνουν η Pimco και ο Χοακίμ Φελς (φωτ.), σύμβουλος στον «γίγαντα» της αγοράς ομολόγων σε θέματα παγκόσμιας οικονομίας, παρά το εντυπωσιακό ράλι που έχουν ήδη σημειώσει ειδικά το τελευταίο επτάμηνο, τονίζοντας πως οι επενδυτικές ευκαιρίες στο περιβάλλον των ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης γενικότερα, λόγω και των υψηλότερων αποδόσεών τους, είναι τεράστιες.

Ευκαιρία τα ελληνικά ομόλογα λέει η Pimco-1Σε παρουσίαση των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της επενδυτικής εταιρείας η οποία φέτος λόγω των έκτακτων συνθηκών πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, ο Φελς στάθηκε ιδιαίτερα στην πιο αισιόδοξη στάση που τηρεί πλέον η Pimco για την ευρωπαϊκή οικονομία και ειδικά για την Ευρωζώνη, στο τρέχον πολύ δύσκολο περιβάλλον για την παγκόσμια οικονομία το οποίο θα οδηγήσει στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια σε πολύ χαμηλές αποδόσεις για τους επενδυτές σε μετοχές και ομόλογα. Οπως τόνισε η ταχεία και ισχυρή απάντηση των ευρωπαϊκών αρχών στην κρίση, της ΕΚΤ αλλά και της Κομισιόν, αποτελεί πολύ σημαντικό βήμα για τις προοπτικές των οικονομιών της περιοχής.

Η παρουσίαση της Pimco έγινε τη στιγμή κατά την οποία τα ελληνικά ομόλογα σημείωναν νέο ρεκόρ, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί χθες στο 0,88% και το spread στις 136 μονάδες βάσης, ενώ με το 1% φλέρταρε η απόδοση του 15ετούς ομολόγου η οποία βρέθηκε επίσης σε νέα χαμηλά.

Απαντώντας σε ερώτηση της «Κ» για τους παράγοντες που έχουν οδηγήσει αυτή την εντυπωσιακή πορεία των ελληνικών ομολόγων καθώς και για τις προοπτικές τους το επόμενο διάστημα, ο Φελς τόνισε πως οι επιδόσεις αυτές αντανακλούν την γενικότερη πεποίθηση που κυριαρχεί πλέον στην αγορά και την οποία μοιράζεται και η Pimco. Οτι παρά το σοκ που έχει προκαλέσει η κρίση της πανδημίας στην ελληνική οικονομία και στην οικονομία της Ευρωζώνης γενικότερα, το περιβάλλον έχει γίνει πιο σταθερό λόγω των έγκαιρων δράσεων από τις ευρωπαϊκές αρχές.

Το ράλι των ελληνικών ομολόγων, όπως σημείωσε από το γραφείο του στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αντανακλά το πιο ευνοϊκό πλέον περιβάλλον που υπάρχει γύρω από την Ελλάδα λόγω των δύο πολύ σημαντικών καταλυτών: Πρώτον, το πρόγραμμα PEPP της ΕΚΤ το οποίο μάλιστα αναμένεται να αυξηθεί σε μέγεθος και διάρκεια και έτσι θα στηρίξει ακόμη πιο έντονα τους ελληνικούς τίτλους, και δεύτερον, η δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης που αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την Ε.Ε., με τους πόρους που θα εισρεύσουν στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες της περιφέρειας να είναι σημαντικοί ως ποσοστό του ΑΕΠ, κάτι που θα δώσει σημαντική ώθηση στην οικονομία τους.

Αν και ο Φελς δεν αποκάλυψε εάν η Pimco κατέχει ελληνικά ομόλογα αυτό το διάστημα και εάν έχει συμμετάσχει στις πρόσφατες ελληνικές εκδόσεις, ωστόσο τόνισε ότι είναι θετικός για τις προοπτικές τους και αποτελούν σίγουρα ευκαιρία για τους επενδυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή