Βρετανία: Έχασε την ορμή της η οικονομική ανάκαμψη

Βρετανία: Έχασε την ορμή της η οικονομική ανάκαμψη

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική οικονομία κατέβασε σημαντικά ταχύτητα τον Αύγουστο, γεγονός που αποδίδεται εν πολλοίς στην έξαρση των κρουσμάτων της Covid-19. Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία πυροδοτεί σοβαρές ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο, όπως συμβαίνει και στην Ευρωζώνη, όπου οι ειδικοί προειδοποιούν ακόμη και για διπλή βουτιά. 

Το βρετανικό ΑΕΠ μεγεθύνθηκε 2,1% τον συγκεκριμένο μήνα, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για ανάπτυξη 4,4% και ύστερα από ρυθμούς ανάπτυξης 6,6% τον Ιούλιο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παραγωγή στη Βρετανία εξακολουθεί να είναι περίπου 10% χαμηλότερα σε σχέση με τα προ lockdown επίπεδα, ενώ αντίστοιχα στη Γαλλία είναι στο -5%. Η βρετανική οικονομία βίωσε τη βαθύτερη ύφεση μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών οικονομιών το δεύτερο τρίμηνο.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σούνακ, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το σχέδιο στήριξης της απασχόλησης. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών αυτό θα προσφέρει δίχτυ ασφαλείας για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους, που ενδεχομένως να χρειαστεί να κλείσουν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. 

Το Bloomberg σχολίαζε εν τω μεταξύ το δίχτυ ασφαλείας για τους Βρετανούς εργαζομένους είναι ένα από τα λιγότερο γενναιόδωρα παγκοσμίως. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή