Η πρώτη αντίδραση της ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ στους δασμούς των ΗΠΑ

Η πρώτη αντίδραση της ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ στους δασμούς των ΗΠΑ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση στην απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλλουν προκαταρκτικούς δασμούς στις εισαγωγές φύλλων αλουμινίου από την Ελλάδα, πήρε η διοίκηση της ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ.

«Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και οι νομικοί σύμβουλοί της στις ΗΠΑ εξετάζουν τη βάση της προκαταρκτικής απόφασης του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ και θα θέσουν υπόψη του, τυχόν σφάλματα ή παραλείψεις, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ» εξήγησε, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι το ύψος των αμερικανικών δασμοί στην Ελλάδα ανέρχεται -σε πρώτη φάση- στο 2,72%. «Διορθώσεις τέτοιων σφαλμάτων ή παραλείψεων μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του τελικού περιθωρίου» σχολίασε επιπροσθέτως η ελληνική εταιρεία.

Η απόφαση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ είναι προκαταρκτική και σχετίζεται με την πρακτική πώλησης σε τιμές χαμηλότερου του «κανονικού», με στόχο την ενίσχυση του μεριδίου αγοράς. Πρόκειται για μια διεθνή εμπορική πρακτική, η οποία ονομάζεται «ντάμπινγκ».

Πέραν της Ελλάδας, στο στόχαστρο της Ουάσιγκτον τέθηκαν και οι εισαγωγές από Μπαχρέιν, Βραζιλία, Κροατία, Αίγυπτο, Γερμανία, Ινδία, Ινδονησία, Ιταλία, Κορέα, Ομάν, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Ταϊβάν και Τουρκία. Οι οριστικές αποφάσεις για το ύψος των δασμών θα δημοσιευθούν τους πρώτους μήνες του 2021.

«Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα συνεχίσει να συνεργάζεται άοκνα με τις αρχές των ΗΠΑ μέχρι να λάβουν την οριστική τους απόφαση στους επόμενους μήνες» διαβεβαίωσε, παράλληλα, η εταιρεία, ενώ ξεκαθάρισε ότι «αναμένει μη ουσιώδη επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα για το 2021».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2019, σε αντίστοιχη θέση είχε περιέλθει και η Σωληνουργεία Κορίνθου, μετά την αμερικανικών επιβολή δασμών, ύψους 9,96%, στις εισαγωγές μεγάλης διαμέτρου συγκολλημένων σωλήνων χάλυβα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή