Η ΕΛΤΑ Courier, προσωρινός ανάδοχος για τη μεταφορά των διαβατηρίων

Η ΕΛΤΑ Courier, προσωρινός ανάδοχος για τη μεταφορά των διαβατηρίων

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θυγατρική των Ελληνικών Ταχυδρομείων ΕΛΤΑ Courier αποτελεί, κατά πληροφορίες της «Κ», τον προσωρινό ανάδοχο για το έργο της παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς διαβατηρίων και λοιπών δικαιολογητικών εγγράφων, με συνολική αξία της τάξεως των 12,6 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης), που έχει ως αναθέτουσα αρχή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το έργο, που διεκδικούν η ACS και η Speedex, βρίσκεται αντιμέτωπο με προσφυγές στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών της οποίας η απόφαση αναμένεται το προσεχές διάστημα. Ωστόσο, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, χρόνος υπάρχει για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, δεδομένου ότι η έναρξη ισχύος της σύμβασης έχει οριστεί για την 1η Σεπτεμβρίου 2021 με διάρκεια έως τις 31 Αυγούστου 2024.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) είναι 3,4 εκατ. ευρώ, ποσό που αυξάνεται σε 12,5 εκατ. ευρώ εάν ληφθούν υπόψη τα μονομερή δικαιώματα προαίρεσης για επαύξηση των διακινούμενων εγγράφων. Το πρώτο από αυτά έχει ισχύ μέχρι 31 Αυγούστου 2023, είναι ύψους 4,7 εκατ. ευρώ και θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση έναρξης εκδόσεως των ταυτοτήτων νέου τύπου. Το δεύτερο δικαίωμα προαίρεσης, που θα ισχύσει από 1η Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι 31η Αυγούστου 2024, συνοδεύεται με δαπάνη της τάξεως των 4,5 εκατ. ευρώ.

Την υφιστάμενη σύμβαση ταχυμεταφοράς των διαβατηρίων και λοιπών δικαιολογητικών εγγράφων υλοποιεί σήμερα η ACS. Η διεκδίκηση του εν λόγω έργου είναι σημαντική τόσο για τη Speedex όσο και για την ΕΛΤΑ Courier, που το 2017 είχε αρχικά αποκλειστεί από τον αντίστοιχο διαγωνισμό. Ωστόσο, εν συνεχεία με δικαστική απόφαση (επί ασφαλιστικών μέτρων) απέκτησε, εκ νέου, τη δυνατότητα συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία, χωρίς να καταφέρει να μειοδοτήσει. Αυτή τη φορά, η θυγατρική των ΕΛΤΑ κατάφερε να μειοδοτήσει, αποτελώντας προσωρινό ανάδοχο του έργου. Σημειώνεται ότι ο ρόλος των ταχυμεταφορών στη διαδικασία έκδοσης διαβατηρίων σχετίζεται με τη διαβίβαση των δικαιολογητικών στην κεντρική υπηρεσία έκδοσης των ταξιδιωτικών εγγράφων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή