ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FT: H Ε.Ε. ετοιμάζει πιο αυστηρούς κανόνες για τους διαδικτυακούς κολοσσούς

FT: H Ε.Ε. ετοιμάζει πιο αυστηρούς κανόνες για τους διαδικτυακούς κολοσσούς

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταρτίζουν λίστα έως και 20 μεγάλων διαδικτυακών επιχειρήσεων, οι οποίες θα έρθουν αντιμέτωπες με νέους, αστηρότερους κανόνες, όπως μεταδίδουν οι Financial Times. 

Μεταξύ των κολοσσών, που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι το Facebook, η Apple, η Amazon και η Google της Alphabet. Στόχος είναι να περιοριστεί η κυριαρχία τους στην αγορά. 

Οι μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες θα πρέπει να συμμορφωθούν με αυστηρότερο πλαίσιο από τους μικρότερες ανταγωνιστές τους, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές. Οι νέοι κανόνες θα υποχρεώνουν μεταξύ άλλων τις εταιρείες να μοιράζονται δεδομένα με ανταγωνιστές και να ακολουθούν πιο διαφανείς διαδικασίες στον τρόπο με τον οποίο συγκεντρώνουν πληροφορίες. 

Η λίστα θα καταρτιστεί στη βάση παραμέτρων, όπως το μερίδιο αγοράς και ο αριθμός των χρηστών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο οποίο επισημαίνεται ότι τα ακριβή κριτήρια ή ο ακριβής αριθμός των επιχειρήσεων, που θα περιλαμβάνει η λίστα, δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.