FT: H Ε.Ε. ετοιμάζει πιο αυστηρούς κανόνες για τους διαδικτυακούς κολοσσούς

FT: H Ε.Ε. ετοιμάζει πιο αυστηρούς κανόνες για τους διαδικτυακούς κολοσσούς

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταρτίζουν λίστα έως και 20 μεγάλων διαδικτυακών επιχειρήσεων, οι οποίες θα έρθουν αντιμέτωπες με νέους, αστηρότερους κανόνες, όπως μεταδίδουν οι Financial Times. 

Μεταξύ των κολοσσών, που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι το Facebook, η Apple, η Amazon και η Google της Alphabet. Στόχος είναι να περιοριστεί η κυριαρχία τους στην αγορά. 

Οι μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες θα πρέπει να συμμορφωθούν με αυστηρότερο πλαίσιο από τους μικρότερες ανταγωνιστές τους, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές. Οι νέοι κανόνες θα υποχρεώνουν μεταξύ άλλων τις εταιρείες να μοιράζονται δεδομένα με ανταγωνιστές και να ακολουθούν πιο διαφανείς διαδικασίες στον τρόπο με τον οποίο συγκεντρώνουν πληροφορίες. 

Η λίστα θα καταρτιστεί στη βάση παραμέτρων, όπως το μερίδιο αγοράς και ο αριθμός των χρηστών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο οποίο επισημαίνεται ότι τα ακριβή κριτήρια ή ο ακριβής αριθμός των επιχειρήσεων, που θα περιλαμβάνει η λίστα, δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή